|

Sakarya'da gergin gece

Sakarya
00:00 - 28/04/2008 Pazartesi
Güncelleme: 11:33 - 28/04/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Sakarya'da gergin gece
Sakarya'da gergin gece

DTP'nin Adapazari'nda düzenledigi dayanışma gecesi olayli bitti. Yüzlerce vatandas tarafindan protesto edilen geceye katilan 1 DTP'li hayatini kaybetti.


Adapazari'nda dayanisma gecesi düzenleyen DTP'liler, bir dügün salonunu kiraladi. Burada yapilan etkinlige tepki gösteren yüzlerce vatandas ise dügün salonu önünde terör örgütü PKK aleyhine slogan atti. Içeride bulunan yaklasik 850 DTP'linin çikmalarina izin vermeyen kalabalik, saatlerce salon önünde bekledi. Bu sirada içirede kalan DTP'lilerden bazilari fenalasti. Fenalik geçirenlere ilk müdahale 112 Acil Servis ekiplerince salonda yapildi. Bayilanlar ise ambulanslarla Sakarya Egitim ve Arastirma Hastanesi'ne kaldirildi. Kimligi tespit edilemeyen orta yasli bir kisi, yapilan müdahaleye ragmen kurtarilamadi. Sahsin, geçirdigi kalp krizi sonrasinda hayatini kaybettigi bildirildi.


BAKAN DEVREYE GIRDI

Gerginligin artmasi üzerine Sakarya Valisi Hüseyin Atak olay yerine gelerek vatandaslara ve sehit yakinlarina sagduyu çagrisi yapti. Valinin uyarisina ragmen dagilmayan kalabaliktan bazi vatandaslar binayi tasladi. Kalabalik grup terör örgütü aleyhinde slogan atti. Öte yandan, DTP Milletvekili Bilici, güvenlik nedeniyle polisin çikisa izin vermemesi üzerine zaman zaman Emniyet yetkilileriyle tartisti. Içisleri Bakani Besir Atalay ile Emniyet Genel Müdürü Oguz Kagan Köksal'in da Vali Atak'i arayarak olaylarla ilgili bilgi aldigi ögrenildi.



16 yıl önce