|

Saldırıya 100 metre kala yakalandılar

DHKP-C'nin üçüncü hücresinden iki kadın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne silahlı saldırı yapmak üzereyken yakalandı. Polisin üç gündür takip ettiği S.D. ve Ç.Ş., Fatih'teki Hırka-i Şerif Camii'nde tesettüre büründükten sonra emniyete 100 metre kala durduruldu.

Yusuf Gülbakan
00:00 - 31/07/2012 Salı
Güncelleme: 00:45 - 31/07/2012 Salı
Yeni Şafak
Saldırıya 100 metre kala yakalandılar
Saldırıya 100 metre kala yakalandılar

Sol terör örgütü DHKP-C'nin aranan üçüncü hücre elemanlarından iki kadın İstanbul Emniyeti'nin Vatan Caddesi'nde bulunan yerleşkesine silahlı saldırı düzenleyecekleri sırada yakalandı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne mensup polislerin 3 günlük takibinden sonra yakalanan S.D. ve Ç.Ş. Fatih'te Hırka-i Şerif Camii yakınında kıyafetlerini değiştirip tesettüre bürünerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün arka tarafından Vatan Caddesi'ne doğru harekete geçti. Şüpheli iki kadının Mc Donald's eylemini gerçekleştiren Sultan Işık örneğinde olduğu gibi kıyafetini değiştirmesinden şüphelenen polis, iki kadının emniyete 100 metre kala durdurdu.

POLİS 3 GÜN TAKİP ETTİ

DHKP-C'nin İstinye Karakolu saldırısı ve polis memuru Zekeriya Yurdakul'u şehit etmesiyle örgüte yönelik çalışmalar sıklaştırıldı. Örgütün iki hücresini çökerten polis üçüncü hücrenin peşine düştü. Eskişehir Osmangazi İnşaat Mühendisliği mezunu S.D. ve İstanbul Türk Dili mezunu Ç.Ş.'yi takibe alan polis şüphelilerin eylem hazırlığında olduğunu tespit etti. Takip sırasında iki kadın ilk olarak Poyrazköy'e ormanlık alana uğradı.

EMNİYETE 100 METRE KALA

Ormanda 5-6 saat kalan iki kadının burada atış talimi yaptığı belirtildi. Fatih'e gelen iki kadın Hırka-i Şerif Camii'ne uğradı. Burada kısa kollu tişörtlerinin üzerine tunik giyen iki kadın emniyete doğru harekete geçti. Şüphelenen polis, emniyetin arka kapısına 100 metre kala kadınları durdurdu. İki kadının çantasında yapılan aramalarda 2 silah, 150 mermi çıktı. Şüphelilerden S.D.'nin 10 ay tutukluluk cezasından sonra iki hafta önce serbest kaldığı öğrenildi.


2 gün önce annesini aramıştı

Şemdinli kırsalında, terör örgütü PKK'lılarla girdikleri çatışmada şehit olan askerler, Van'da düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. PKK'lı teröristlerle girdikleri çatışmada piyade uzman çavuşlar Enes Yücel ile Yasin Bayraktar şehit olmuş, 10 asker yaralanmıştı. Çatışmada şehit olan 24 yaşındaki Enis Yücel'in memleketi olan Eskişehir'in Alpu ilçesindeki ailesi yasa boğuldu. Yücel ailesi oğullarının şehadetini geceleyin tarladan iş dönüşü mahalleliden öğrendi. Yücel'in cuma günü annesi Birsen Yücel'i telefonla arayarak, 'Anne cuma ve Ramazan'ın mübarek olsun. Beni merak etmeyin. Sizleri çok seviyorum ve özlüyorum.' dediği öğrenildi. Şehit Uz. Çavuş Enis Yücel'in Facebook'tan şehitlerin acısını paylaştığı öğrenildi. Yücel, 'Millet 3G ile hayata bağlanırken, biz komandolar G-3'le hayatta kalmaya çalışıyoruz hayat işte', 'Millet eğleniyor disko da barda, biz komandolar vatanımız için nöbet tutuyoruz Cüdi'de, Gabar'da.' şeklinde ifadeler paylaştı. Öte yandan şehit piyade er Adnan Öztürk'ün cenazesi Gaziantep'te Uzman Çavuş Mehmet Kaya'nın cenazesi de Osmaniye'de toprağa verildi.



12 yıl önce