|

Sanatçı gözüyle savaş

Suriyeli hattat Mouhammed İmad, cam sanatçısı Felekşan Emel Onar''la birlikte İntikal isimli bir sergi açtı. Sergide, Suriye''deki savaşı anlatan kırmızı siyah tablo dikkat çekiyor.

Kübra Sönmezışık
00:00 - 29/12/2013 Pazar
Güncelleme: 19:15 - 28/12/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Sanatçı gözüyle savaş
Sanatçı gözüyle savaş

Suriyeli hat sanatçısı Mouhammed İmad ve cam sanatçısı Felekşan Emel Onar''ın birlikte açtıkları ''İntikal'' isimli sergideki her eserin bir hikayesi var. Kırmızı siyahlı tablo onlardan biri. İmad tablonun hikayesini anlatıyor ''Tabloyu çizmeye başlamadan önce umrede tavaf diyordum. O dönem Suriye''de olaylar yeni başlamıştı. Ben de ''Yeryüzünü zalim insan bırakma'' diye dua ettim. Kırmızı rengi kanı simgelemek için kullandım. Siyah renk ise kötü günleri temsil diyor.'' Cam sanatçısı Felekşan Emel Onar hat sanatından esinlenerek yaptığı çalışmalarda özellikle Kufi yazılardan etkilendiğini dile getiriyor. Onar, ''Kaligrafiye her zaman ilgim vardı. Özellikle Kufi hat eserlerinin diğer yazım tekniklerinden farklı olduğunu gördüm. Çalışmaları görünce çok beğendim. Bana kaligrafiden çok resmi çağrıştırdı'' diyor.

DUYGULARI CAMA AKTARDIM

Felekşan Emel Onar, hat sanatçısı Mouhammed İmad''ın yazdığı yazıları birebir cama aktarmak yerine, duygularını cama aktardığını söylüyor. Emel Onar, seçtiği hat eserleri için ''Önce biçim olarak beğendiklerimi seçtim ama sonra taşıdıkları manayı öğrenince daha çok sevdim'' diyor.

10 yıl önce