|

Sarılarak öldüler

Halı yıkamak için gittikleri Atatürk Barajı Gölü sularında boğulan 7 talihsiz kızın cesetlerine ulaşıldı. Cesetleri, balık ağlarına takılan talihsiz kızların birbirlerine sarılarak can verdikleri görüldü.

Şanlıurfa
00:00 - 8/09/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:57 - 8/09/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Sarılarak öldüler
Sarılarak öldüler

Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'nde halı yıkamak için gittikleri Atatürk Barajı Gölü'nde, suya düşen 6 yaşındaki Esra ile onu kurtarmak için göle atlayan 6 amca kızının cesedi, dün ağlara takılı olarak ve el ele tutuşmuş halde bulundu. Önceki gün yapılan arama çalışmalarında kızların cesetlerine ulaşılamamıştı. Dün ise 3 cesedin suyun kenarına vurduğu haberi üzerine olay yerine gelen jandarma, Esra'nın ablası Kamile (12) ile amca kızları Gönül (13) ve Ümran Sütpak'ın (20) cesetlerini sudan çıkartarak Devlet Hastanesi morguna kaldırdı.

CESETLERİ AĞLARA TAKILDI

Karanlık bastırınca ara verilen çalışmalara sabahleyin yeniden başlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sualtı ile Şanlıurfa Sivil Savunma ile arama ve kurtarma ekipleri, Hülya (12) ile Ebru Sütpak'a (11) ait olduğu belirtilen cesetlere de ulaştı. Ekipler, daha sonra da Esra (6) ve Öznur Sütpak'ın (16) cesetlerini sudan çıkardı. Talihsiz kızların cesetlerinin balık ağlarına takılı olarak bulunması ve birbirlerine sarılı olduklarının görülmesi yürekleri dağladı. Bir vatandaş, kızların, Hilvan'da su olmadığı için gölette halı yıkadığını söyledi.

AİLELER FENALIK GEÇİRDİ

Amca kızları Ebru, Gönül, Hülya, Ümran, Öznur, Ebru ve Kamile Sütpak'ın cenazeleri ailelerinin bulunduğu Yukarı Çatak Köyü'ne getirildi. Cenazelerin köye getirilmesi sırasında ölenlerin yakınları sinir krizleri geçirirken, vatandaşlar ise gözyaşlarına hakim olamadı. Vali Yusuf Yavaşcan'ın da katıldığı cenaze töreninde çocuklar gözyaşları arasında toprağa verildi.


Öğretmen olacaktı

Vali Yusuf Yavaşcan'ın talimatıyla kaldırıldığı Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazelerin köye getirilmesi sırasında yakılan ağıtlar yürek burktu. Öte yandan, 'çocuk gelişimi usta öğreticisi' kursunu bitiren Ümran'ın sınavı kazandığı ve göreve başlamayı beklediği öğrenildi. Ümran'ın kursta yöneltilen “Arkadaşlık nedir?” sorusuna 'paylaşmaktır' yanıtı verdiği ve “5 yıl sonra üniversitede okuyacak, 10 yıl sonra ise öğretmen olacağım. 20 yıl sonra ise öleceğim” yazdığı gözlendi.





17 yıl önce