|

Senet baskınları

Paralel yapının finansman ayağına yönelik operasyonlar Çanakkale’nin ardından Manisa’ya sıçradı. Kentte 5 derneğe baskın düzenleyen polis, çok sayıda delile el koydu. ‘Himmet’ için şantaj yaptığı vatandaşlara çek-senet imzalatan örgütün, elde ettiği haksız kazancı da paralel kuruluşlara aktardığı tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/05/2015 Cuma
Güncelleme: 23:27 - 30/04/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Paralel ihanet çetesinin finans ayağına Çanakkale'den sonra bir darbe de Manisa'da vuruldu. Kentte örgüte finansman desteği sağladıkları iddiasıyla 5 dernek bürosuna eşzamanlı operasyon gerçekleştirildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yunus Emre ve Şehzadeler ilçelerinde, Manisa Sanayici ve İş Adamları Derneği (MASİAD), Aktif Eğitimciler Derneği, Milenyum Memurlar Derneği, Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Manisa Çalışanlar Derneği'ne ait 6 adrese baskınlar yaptı. Çevik kuvvet ekipleri, dernek binalarının çevresinde güvenlik önlemi alırken, el konulan delil niteliğindeki evrak ve bilgisayarlar incelemek üzere emniyete götürüldü.



TERÖRİSTE YARDIM ETMEYİN


'Öğrenci bursları', 'kurban bedeli' ve 'himmet' adı altında Manisa'da vatandaşlardan para toplayan örgütün, elde edilen yüksek miktardaki meblağı örgütün kasasına aktardığını belirleyen ekipler, vatandaşlara şantajla çek-senet imzalatıldığını da tespit etti. Toplanan paraların hayır işleri yerine Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) çıkarları doğrultusunda kullanıldığı kaydedildi. Manisa'daki operasyonu yöneten İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, paralel yapının 'terör örgütü' olarak tescillendiğini hatırlatarak, “Bu derneklere bundan sonra bağış yapacak, kurban ve burs paralarını verecek kişilerin, terör örgütüne yardım yaptıklarını anlamaları gerekiyor. Manisa'da bu işin tüm uzantılarını inceleyeceğiz. Bu derneklere bundan sonra bağış yapacak, kurban ve burs paralarını verecek kişilerin,terör örgütüne yardım yaptıklarınıanlamaları gerekiyor” diye konuştu.



BURSA'DA OPERASYON YAKIN


Bursa'da da paralel yapılanmanın finans ayağına yönelik benzer bir soruşturmanın sürdüğü öğrenildi. Bursa Emniyeti'nin ilk incelemelerinde, paralel yapıya yakın olduğu iddia edilen bir yemek firmasının, girdiği kamu ihalelerine fesat karıştırdığı ve bu yöntemle örgüt lehine haksız menfaat kazandırdığı belirlendi. Bir mali müşavirlik şirketinin de hesaplarda usûlsüzlük yaparak devleti zarara uğrattığı anlaşıldı.


#Paralel yapı
#Fetullahçı Terör Örgütü
#Paralel ihanet çetesi
9 yıl önce