|

Ses kaydını Kral Selman'ın yakın adamı dinledi

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaybolmasının ardından Suudi Arabistan Kralı Selman'ın olaya müdahil olması ve Arabistan'ın 'Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü kabul ediyoruz' açıklamasının sebebi belli oldu. Edinilen bilgiye göre, Kral Selman'a oldukça yakın olan bir isim 12 Ekim'de özel bir uçakla Türkiye'ye geldi. Türk istihbaratın elindeki ses kaydını dinleyen danışman, Riyad'a döndükten sonra bu konuda Kral Selman'a kapsamlı bir rapor sundu.

Sertaç Aksan
12:20 - 22/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 08:28 - 23/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Arabistan Kralı Selman, Kaşıkçı olayına sonradan müdahil olmuş ve Türkiye'ye konuyla ilgili bir ekip göndermişti.
Arabistan Kralı Selman, Kaşıkçı olayına sonradan müdahil olmuş ve Türkiye'ye konuyla ilgili bir ekip göndermişti.

İstanbul'daki Suudi Başkonsolosluk binasına girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın başına neler geldiğine ilişkin bilgiler her geçen gün daha da netlik kazanıyor.

Olayın yaşandığı ilk günlerde Kaşıkçı'nın başkonsolosluk binasının arka kapısından çıktığını ve kendilerinde bunun dışında bir bilgi olmadığını iddia eden Suudi yönetimi ise daha sonra ağız değiştirdi.

Kaşıkçı olayının tam ortasında yer alan ve tüm okların üzerine çevrildiği Veliaht Prens Selman'ın sebep olduğu bu durumu çözmek isteyen Kral Selman işleri eline aldı ve ilk olarak kendisine yakın bir ekibi konuyla ilgilenmeleri için görevlendirdi.

En yakın adamlarından birini Türkiye'ye gönderdi

  • Kral Selman, yeni bir ekip oluşturduktan sonra ilk işi kendisine yakın bir isim olan istihbaratçıyı özel uçakla Türkiye'ye göndermek oldu.
  • Türkiye'de istihbarat yetkilileri ile bir araya gelen Selman'a yakın ismin bu süreçte ses kaydını dinlediği, ancak kendisine herhangi bir kopya verilmediği öğrenildi.

Raporun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradı

Türk yetkililerle toplantısının ardından 13 Ekim'de ülkesine dönen Suudi yetkilinin Kral Selman'a Kaşıkçı konusunda bir rapor sunduğu ve bu rapor üzerine Arabistan'ın 'Kaşıkçı, konsolosluk binasında öldü' itirafında bulunduğu kaydedildi.

Kral Selman'ın bu bilgileri aldıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradığı ve "Her türlü iş birliğine açığız" mesajı verdiği üzerinde duruluyor.

Bazı parçalar Riyad'a götürüldü iddiası

Öte yandan güvenlik güçlerinin Kaşıkçı'nın cansız bedeninin nerede olduğuna yönelik çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor.


Kaşıkçı'nın bedenine dair bazı parçaların ise Türkiye'de olduğu ve bu aramaların Belgrad Ormanı ile Yalova'da yoğunlaştığı biliniyor.


#Cemal Kaşıkçı
#Kral Selman
#Ses Kaydı
5 yıl önce
default-profile-img