|

Sincar’da çifte mesaj: YBŞ elebaşı ve iki terörist öldürüldü

Irak Sincar’da Haşdi Şabi ile hareket eden PKK’ya bağlı YBŞ’nin elebaşı Said Hasan’ın konvoyu MİT’in nokta operasyonuyla vuruldu. Hasan, biri yardımcısı olan yanındaki 2 teröristle birlikte etkisiz hale getirildi. İran destekli Haşdi Şabi ile birlikte hareket eden YBŞ’li teröristler, TSK’nın Başika’daki üs bölgesine füze saldırısı düzenlemişti.

Şahin Şen
00:00 - 19/08/2021 Perşembe
Güncelleme: 03:43 - 19/08/2021 Perşembe
Yeni Şafak
PKK’nın ezidi kanadından oluşan ve maaşlarını aldıkları Haşdi Şabi ile birlikte hareket eden YBŞ’li teröristler, TSK’nın Başika’daki üs bölgesine füze saldırısı düzenlemişti.
PKK’nın ezidi kanadından oluşan ve maaşlarını aldıkları Haşdi Şabi ile birlikte hareket eden YBŞ’li teröristler, TSK’nın Başika’daki üs bölgesine füze saldırısı düzenlemişti.
Kuzey Irak’ın Sincar bölgesinde, İran destekli Haşdi Şabi milislerinin himayesinde faaliyet gösteren terör örgütü PKK, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı’nın düzenlediği operasyonlarla ağır darbe aldı.
MİT ve TSK’yı YBŞ’ye yönelik operasyona götüren süreç 15 Nisan’da başladı. PKK’nın ezidi kanadından oluşan ve maaşlarını aldıkları Haşdi Şabi ile birlikte hareket eden YBŞ’li teröristler, TSK’nın Başika’daki üs bölgesine füze saldırısı düzenlemişti.

SALDIRIP TEHDİT ETTİLER

  • 1 askerin şehit olduğu saldırıda kullanılan füze rampaları Şalalat ve Baveza arasındaki 30. Haşdi Şabi Tugayı bölgesinde bulundu. Saldırıdan 1 gün sonra Haşdi Şabi’nin çatı oluşumu Asaib Ehlil Hak’ın sözde lideri Kaysa Khazali, TSK’nın bölgeye operasyon yapması halinde silaha sarılacaklarını söyleyip,
    “Ben şahsen silahımı alıp savaşacağım. Bu Türklere bir mesaj. Klasik bir savaş olmayacak. Üsleri bize yakın. 7, 20 ve 40 km ötedeler. Elimizde bol miktarda roket var”
    diyerek Türkiye’yi tehdit etmişti.

MİT’TEN NOKTA OPERASYON

Geçtiğimiz hafta da Haşdi Şabi içindeki Nuceba hareketi, yayınladığı videoda savaşı Türkiye’nin içine taşıma tehdidinde bulundu.
Haşdi Şabi’nin finanse ettiği YBŞ’nin saldırıları ve Haşdi Şabi içindeki bazı grupların tehditleri üzerine MİT ve TSK operasyon için harekete geçti.
Uzun süredir her adımı takip edilen ve TSK’nın Başika’daki üs bölgesine saldırı talimatını veren YBŞ’li elebaşı Said Hasan’ın konvoyu Sincar çarşı yolunda SİHA’larla vuruldu. YBŞ elebaşı, biri yardımcısı olan yanındaki 2 teröristle birlikte etkisiz hale getirildi.

YBŞ HEDEFLERİ VURULDU

  • Said Hasan’ın öldürülmesinin ardından YBŞ’li teröristlerin peşini bırakmayan MİT, yaralı teröristlerin de izini sürdü.
    Kısa süre içinde teröristlerin Sincar’ın güneyindeki Sikeniye bölgesinde gizlendiğini tespit eden MİT, operasyonu tamamlamak için düğmeye bastı.
    Teröristlerin bulunduğu noktalara SİHA’larca nokta atışlar yapıldı. YBŞ kontrolündeki bölgeye düzenlenen hava operasyonlarında çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

İsmail Özden’in yakın adamıydı

Said Hasan, 3 yıl önce TSK ve MİT’in ortak operasyonuyla öldürülen PKK/ KCK’nın sözde yürütme konseyi üyesi, Sincar Sorumlusu “Mam Zeki Şengali” kod adlı İsmail Özden’in yakın adamıydı.
Azılı teröristin Sincar’da emrinde bine yakın silahlı terörist bulunduğu biliniyordu.
#Irak
#Sincar
#Haşdi Şabi
#PKK
#YBŞ
#TSK
3 yıl önce