|

Sıra füzede

Rusya'dan alınan S-400 uzun menzilli bölge hava savunma ve füze sisteminin ikinci batarya malzemelerinin Türkiye'ye sevkiyatına 10 gün önce başlandı.

Kıymet Sezer
04:00 - 7/09/2019 Cumartesi
Güncelleme: 07:58 - 7/09/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
S-400 uzun menzilli bölge hava savunma ve füze sistemi
S-400 uzun menzilli bölge hava savunma ve füze sistemi

Sistem, demonte olarak Rus askeri kargo uçaklarıyla Mürted Üssü'ne getiriliyor. Yaklaşık 1 ay süreceği açıklanan sevkiyatın tamamlanmasıyla birlikte Rusya, Türkiye ile imzaladığı sözleşmenin gereklerini yerine getirmiş olacak. Taşınmasında hassasiyet gereken füzelerin deniz yoluyla getirilmesi bekleniyor. Bu ay sonuna dek ilk iki batarya için süreç tamamlanacak. Teslimat ve montaj işlemleri devam ederken S-400 filosunda görev alacak Hava Kuvvetleri personelinin eğitimi de Rusya'nın Gatchina kentinde sürüyor.

İkinci batarya S-400'ün de hazır hale gelmesiyle birlikte Hava Kuvvetleri uhdesinde kurulan 1. Filo'nun teçhizatı hazır durumda olacak. Dost-düşman tanıma sistem yazılımının millileştirilmesi, sistem radarına bölgesel verilerin girilmesi gibi işlemlerin ardından harekât kabiliyeti kazandırılacak S-400'ler Nisan 2020 itibariyle devreye alınacak.

Kara devriyesi yarın başlıyor



  • Sınırda PKK provokasyonu
  • ABD bir yandan Türkiye’ye güvenli bölge konusunda boş vaatlerde bulunurken, diğer yandan koruması altındaki teröristlerin sınırdaki faaliyetlerine göz yumuyor. ABD ile yarın başlayacak ortak kara devriyesi öncesi, PKK’lı teröristler sınır hattında görüntülendi. Silahlı PKK/YPG’li teröristlerin, Suriye’nin Telabyad kentinde rejime ait eski gümrük bölgesinde “devriye” attıkları gözlendi.

#Rusya
#S-400
#Türkiye
#Nisan
#Hava Kuvvetleri Komutanlığı
5 yıl önce