|

Star darmadağın

Cem Uzan'ın tavırları, sonunda Star yöneticileri ve çalışanlarını da bıktırdı. Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Çekirge ve iki yazı işleri müdürü ile ekonomi müdürü, spor müdürü, Ankara temsilcisi ve bazı köşe yazarları Uzan'ın Star çalışanlarına yönelik konuşmasından sonra istifa etti.

Yeni Şafak
00:00 - 27/08/2003 Çarşamba
Güncelleme: 11:05 - 23/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

İmarbank soruşturmasında köşeye sıkışan Uzanlar'ın sahibi olduğu Star Grubu'nda son günlerde yükselen tansiyon, başta Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Çekirge olmak üzere yetkili isimlerin istifasıyla sonuçlandı.

Babası ve kardeşleri polis tarafından aranan Genç Parti lideri Cem Uzan'ın dün kapalı devre yayınla Star personeline sesleniş konuşmasında, "Bana destek olmadınız, bunun hesabını soracağım" demesi üzerine Fatih Çekirge, iki yazı işleri müdürüyle birlikte görevinden istifa etti. Cem Uzan'ın Star Grubu yöneticileri ve çalışanlarıyla bağlarını kopardığı konuşması dün saat 13.10'da başladı. Kurumun İstanbul, Ankara ve İzmir'deki bürolarında dinlenen konuşmasında kendilerine yapılan siyasi baskılardan şikayet eden Cem Uzan, "50 kişiyle sadece kardeşimin eşinin yaşadığı çiftlik basıldı. Tam bir haftadır evimde avukatlarla aramaya gelmelerini bekliyorum. Telsim konusunda yaptığımız ödemeleri kabul etmediler. Şimdi bizi suçluyorlar" dedi.

Ancak Uzan'ın konuşmasının asıl can alıcı tarafı Star Grubu yöneticileriyle ilgiliydi. Uzan, sitemini ve kızgınlığını dile getirirken "Beni yeterince desteklemediniz, bana sahip çıkmadınız, bunun hesabını soracağım" dedi.

Çekirge ve yazı işleri müdürlerinin haricinde Ekonomi Müdürü Kadir Kılıçparlar, Spor Müdürü Meriç Tunca ve gazetenin Ankara Temsilcisi Murat Çelik de istifa etti. Star Gazetesi'nin Yazı İşleri Müdür Yardımcısı Yücel Arı ve köşe yazarı Erdal Bilallar da istifa edenler arasında yer alıyor.

Çalışanlar da ayrılmak istiyor

Cem Uzan'ın sözlerini gazete yönetimine karşı bir tavır olarak değerlendiren Star Gazetesi Yayın Yönetmeni Fatih Çekirge, yazı işleri müdürleriyle hemen bir toplantı yaptı ve istifa kararı aldı. Yakın bir geçmişe kadar Uzanlar'la ilgili operasyonu, 'politik' olarak değerlendiren ve patrona destek veren Star Gazetesi yönetiminin sonunda istifa etmesi, "Patrona yanlış strateji ile destek olan Fatih Çekirge bile olanlara dayanamadı" yorumlarına yol açtı.

Çekirge ile birlikte Star Gazetesi Yazı İşleri Müdürleri Yılmaz Özdil ve İskender Baydar'ın da istifa ettiği bildirildi. Çekirge'nin ekibinde yer alan diğer çalışanların da istifa etmek istediklerini Çekirge'ye bildirdikleri öğrenildi. Cem Uzan, Star çalışanları ile ipleri koparan konuşmasında şu cümlelere yer verdi: "Bize inanmayanlar hemen aramızdan ayrılsın. İnananlarla ise yolun sonuna kadar devam edeceğiz." Genç Parti Genel Başkanı konuşmasında devamla şunları söyledi: "Zor günler bizi bekliyor. Benim ailemin yaptıklarına inananlar olabilir inanmayanlar olabilir. Ama sonunda biz kazanacağız, bizimle kalanlarla birlikte kazanacağız. Benim mücadelem evine ekmek parası götüren binlerce çalışanım için. Star Gazetesi'nin beni koruyan haberler yapmasını istemiyorum ama Hakan Uzan'ın eşi Özlem Uzan'ın 6 aylık bebeği olduğu halde 30 kişi tarafından evi bastılar, ifadesi alındı. Bu bir haberdir. Bu haber neden yapılmadı Star Gazetesi'nde?"

Uzanlar'a 'kara para' tedbiri
İmarbank soruşturması 'kara para' şüphesi üzerinde yoğunlaştı. Dün Uzanlar'ın 180 şirketi hakkında 'kara paranın aklanmasının önlenmesine dair kanun' kapsamında ihtiyati tedbir işlemi yapılması bir süredir dile getirilen Uzanlar'ın kara para akladığı yönündeki iddialara farklı bir boyut kattı. Şişli Savcılığı, Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun uyarısıyla Uzanlar'a ait 180 şirkete ihtiyati tedbir koydurdu. Böylece ihtiyati tedbir işlemi yapılan Uzan Grubu şirketlerinin sayısı 260'a ulaştı. Öte yandan Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazılı talebi üzerine dün Uzan Grubu iştiraklerinden Gaziantep Çimento Sanayi T.A.Ş'nin 113 arazi, 12 araç ile 1144 makine parçasına da el konuldu. Bu arada Uzanlar'ın da aralarında bulunduğu 10 kişi hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkartılacağı öğrenildi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce