|

'Su'dan kavga 2 ölü 10 yaralı

Mardin'in Mazıdağı İlçesi Yeşilköy Köyü'nde Akak ve Tunç aileleri arasında, yağmur suyunun tahliyesi nedeniyle çıkan çatışmada Musa ve Boze Tunç öldü, 10 kişi de yaralandı. Köyde güvenlik tedbirleri artırıldı

Mardin
00:00 - 17/05/2011 Salı
Güncelleme: 01:22 - 17/05/2011 Salı
Yeni Şafak
'Su'dan kavga 2 ölü 10 yaralı
'Su'dan kavga 2 ölü 10 yaralı

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Yeşilköy Köyü'nde yaşayan Akak ve Tunç aileleri arasında biriken yağmur suyunun tahliyesi ve okul duvarının yıkımı yüzünden silahlı çatışma çıktı Uzun namlulu silahların kullanıldığı çatışma sırasında Tunç ailesinden Musa (46) ve Boze Tunç (51) olay yerinde yaşamın yitirdi. Olay sırasında yaralanan Tunç ve Akak ailesinden 10 kişi, Diyarbakır ve Mardin'deki hastanelerde tedavi altına alındı.

Öte yandan açılan ateş sonucu ağır yaralanan ve Diyarbakır'da tedavi altına alınan Azize ve Ahmet Akak ile Şahin Tunç'un hayati tehlikesinin bulunduğu açıklandı. Çatışmanın ardından köye gelen Mazıdağı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri incelemelerde bulunarak görgü tanıklarının ifadesine başvurdu. Kavgayla ilgili olarak yürütülen soruşturmada Tunç ve Akak ailelerinden bazı kişiler gözaltına alındığı öğrenildi. Mazıdağı İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, yeni bir kavganın yaşanmaması için köyde güvenlik tedbiri aldıkları görüldü.



13 yıl önce