|

Suikast timi çökertildi

Son dönemlerde düzenlediği operasyonlarla terör örgütleri PKK, DEAŞ ve DHKP-C’ye ağır darbe vuran İstanbul Emniyet Müdürlüğü, TKP/ML’nin suikast timini çökertti. Operasyonda 7 kalaşnikof, 1 Belçika yapımı keskin nişancı silahı ele geçirildi. 7 kişi gözaltında.

Şahin Şen
00:00 - 20/05/2021 Perşembe
Güncelleme: 05:45 - 20/05/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Maltepe, Kartal, Ümraniye, Ataşehir, Bahçelievler ve Pendik’teki 8 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.
Maltepe, Kartal, Ümraniye, Ataşehir, Bahçelievler ve Pendik’teki 8 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.
İstanbul’da terör örgütü TKP/ML’nin suikast timi çökertildi. İstanbul Emniyeti’ni suikast hücresine götüren olay geçtiğimiz Ocak ayında yaşandı.
Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan aranması olan TKP/ML’nin sözde Türkiye sorumlusu Kemal kod Nihat Konak polis ekiplerince yakalandı.
Ele geçirilen belge ve bilgiler ışığında 3 ay boyunca teknik fiziki takip yürüten Terörle Mücadele Şubesi ekipleri suikast hücresinin izine ulaştı.

7 ŞÜPHELİ YAKALANDI

  • Operasyon için harekete geçen İstanbul Emniyeti tespit edilen 8 şüpheliyi yakalamak için Maltepe, Kartal, Ümraniye, Ataşehir, Bahçelievler ve Pendik’teki 8 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı.
    Örgütün silahlı eylem sorumlusu Ünal Y.’nin evinde yapılan aramada adeta bir cephanelik ele geçirildi. Evde 7 kalaşnikof, 1 Belçika yapımı D’armes de Queere Herstal marka keskin nişancı tüfeği, 18 kalaşnikof şarjörü, 1 keskin nişancı tüfeği dürbünü, 1 keskin nişancı kamuflajı ve 1 telsiz ele geçirildi.

SUİKAST İÇİN KEŞİF YAPTILAR

Emniyetin yaptığı çalışmada şüphelilerin ayrı ayrı keşif yaptıklarını belirledi. Şüphelilerin devlet büyüklerinin kullandığı yol güzergahlarına ulaşmaya çalıştığı da öğrenildi.

#TKP/ML
#İstanbul Emniyet Müdürlüğü
#Operasyon
3 yıl önce