|

Suriyeli yetimler için iki bin aile sırada

Türkiye’de 2 bin 100 aile Suriyeli yetim çocuk evlat edinmek için sırada bekliyor. Sıcak bir aile özlemi duyan bu çocukların evlat edinilmeleri için yasal çalışma yapılması gerekiyor.

Haber Merkezi
04:00 - 8/12/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:56 - 8/12/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
2017 verilerine göre Suriye'de 800 bin çocuk ailesini kaybetti
2017 verilerine göre Suriye'de 800 bin çocuk ailesini kaybetti

Suriye'de yaşanan iç savaşta 2017 verilerine göre 800 bin çocuk ailesini kaybetti. Şu anda bölgede yetim ve öksüz çocuk sayısının 1 milyonu aştığı tahmin ediliyor. Suriye,Türkiye ve Ürdün'deki yetimhanelerde barınan Suriyeli yetim çocukların çoğu sokaklarda yaşam mücadelesi veriyor. Suriyeli yetim ve öksüz çocuklar organize suç ve terör örgütleri ile uyuşturucu ve fuhuş çeteleri ile organ mafyasının hedefinde.

AİLELER EVLAT EDİNMEK İSTİYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de 2 bin 100 aile Suriyeli yetimleri evlat edinmek için sırada bekliyor. Özellikle ülkemizde ve Türkiye’nin kontrolündeki bölgelerde tek ebeveynli de olsa ailesiyle yaşayan çocuklara ayni ve nakdi destek veriliyor. Hiç aile desteği olmayan Suriyeli kimsesiz çocukların evlat edinilmelerini ya da koruyucu aileye verilmelerini sağlayacak yasal çalışma yapılması gerekiyor. Suriyeli çocukların bir kısmı gizlice Batı ülkelerine götürülüyor/kaçırılıyor. Bu durumun önüne geçilmesi için Suriyeli yetim çocukların ailelerin yanlarına alınarak, sorumluluğun paylaşılmasının önemi vurgulanıyor.

#Suriye
#Yetim
#Aile
5 yıl önce