|

Tantan, sistemden şikayetçi

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, yaşanmakta olan krizden kurtulabilmemiz için bozuk hukuk sisteminin yok edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

.
00:00 - 30/03/2001 Cuma
Güncelleme: 11:14 - 13/01/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Tantan, sistemden şikayetçi
Tantan, sistemden şikayetçi

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, yaşanmakta olan krizden topyekün çıkılabilmesi için bu sistemin hep birlikte yokedilmesi gerektiğini bildirerek, "Eğer bu sistemi topyekun bir şekilde yok edemezsek yurtdışında ve yurtiçindeki bütün arazileri, mülkünüzü satsanız da gelecek olan nesilleri daha büyük bir tehlikeye atmış olursunuz" dedi. İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) Oda Meclisi toplantısına katılarak çeşitli konulardaki düşüncelerini dile getirdi. Hükümetin ve toplumun isteğinin, toplumsal birliktelikten hareketle bu krizden topyekün çıkılması olduğunu anlatan Bakan Tantan, buna yeterli gücün bulunduğunu belirtti.

İçi boşaltılan bankalar

Konuşmasında içi boşaltılan bankalar konusuna da değinen Bakan Tantan, bu paraları götürenler ve paraların nereye gittiği konusunun bütün arşivlerde yeralmasına karşın, burada önemli olanın bu paraların Hazine'ye geri dönmesinin sağlanması olduğunu vurguladı. Tantan, bunu yapacak gücün de mevcut olduğunu ancak bunun hukuk kuralları içerisinde, hukukun elverdiği çerçevede yapılması gerektiğini vurguladı. Bakan Tantan, ekonomiye ilişkin görüşlerini anlatırken, "eğer bir Türk sanayicisini gravatını Uzakdoğu'da yaptırıyorsa burada ekonomi bitmiştir" dedi.


23 yıl önce