|

Tantan Yılmaz'a patladı

Kendisini ağır sözlerle suçlayan Turgut Yılmaz'a çıkışan Sadettin Tantan, görevden alınmasında hortumla ilgili operasyonların sonuçlandırılmasını istemeyen kişilerin etkili olduğunu savundu.

Yeni Şafak
01:00 - 8/01/2003 Çarşamba
Güncelleme: 13:05 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
----------------------- spot -------------------------

İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan, eski partisinin lideri Mesut Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz'ın kendisine "Beyaz Enerji", "Balina", "Örümcek Ağı" ve "Son Kredi" operasyonları nedeniyle saldırdığını savundu.

Turgut Yılmaz'ın bir televizyon programında sarfettiği, "Tantan'ı harcamış olmayı hakikaten isterdim. Tantan cins bir adam. Eğer bir belgeyi bildiği halde sakladıysa psikopat falan değil, alçaktır" sözlerine yanıt veren Sadettin Tantan, "Turgut Yılmaz'ın yöneticisi olduğu bir holdingle ilgili hayali ihracat tahkikatı başlatılmıştır. Bunlar belgelendirilmiştir. Bu operasyon yürütülürken ben ve soruşturmayı yürüten kadrolar görevden alınmıştır" dedi.

Yurt Partisi lideri Tantan, görevden alınmasında Balina, Örümcek Ağı ve Son Kredi operasyonlarının sonuçlandırılmasını istemeyen ve şimdi televizyonlarda kendisi suçlayan kişilerin etkili olduğunu söyledi. Tantan açıklamasında şunları kaydetti:

"Turgut Yılmaz'ın terbiye sınırlarını aşan bu tür çirkin sözleri -şahsım muhatap alınarak- herhalde kamuda görev yapan birçok kamu görevlisini hedef almaktadır. Bu durum, aslında bizim sürekli eleştirdiğimiz ve yok etmeye çalıştığımız yolsuzluk batağının hortumcuların lehine nasıl çalıştığını göstermesi bakımından ibret vericidir.

Bakanlığım döneminde yolsuzluk ekonomisiyle ilgili olarak kamuoyunda Paraşüt, Balina, Vurgun, Kartal isimleri ile bilinen birçok operasyon yapılmıştır. Bu operasyonlar sırasında Turgut Yılmaz'ın yöneticisi olduğu bir holdingin ve dış ticaret şirketinin hayali ihracat yaptığına, ülkemize bir kuruş döviz getirmediği halde, yabancı uyruklu birçok kişinin hesabını kullanarak, getirmiş gibi işlem yapıldığı anlaşılmış, yapılan yolsuzluklarla ilgili tahkikat dosyaları hazırlanarak, söz konusu hususlarla ilgili bilgi ve belgeler adli makamlara intikal ettirilmiştir. Ancak bu operasyonları destekleyecek diğer bilgi ve belgeler ilgili yerlerden elde edilmek ve bu belgeler soruşturma dosyalarına konulmak, kısacası yapılan birçok soruşturma sonuçlandırılmak üzereyken, soruşturmaları yürüten kamu görevlilerinin bazıları, haklarında düzmece raporlar düzenlettirilerek ve dolaylı yollardan gözdağı verilerek, hiçbir gerekçe gösterilmeden görevlerinden alınmışlardır.

Sadettin Tantan görevden alındıktan sonra Yolsuzlukla Mücadele Yasası değiştirilmiştir. Bu değişiklikle kimler korunmuştur? Yolsuzluğa bulaşmış ve haklarında cumhuriyet savcılıklarınca kovuşturma açılmış gerek emniyet mensubu gerek diğer memur ve bürokratlar neden derhal işten el çektirilmemiş, bunlar bizzat Mesut Yılmaz tarafından neden korunmuştur? İstanbul Valisi ile Bakanlığımın arası niçin açılmış olabilir? İstanbul Valisi Erol Çakır, dünyanın sayılı uyuşturucu kaçakçılarından Örfi Çetinkaya ile telefon konuşmaları kayda alınan özel kalem müdürünün durumu kendisine hatırlatıldığında neden sessiz kalmaktadır?"

'Beni görevden aldırdılar'

Tantan, Bakanlığı döneminde operasyonların Başbakan Mesut Yılmaz ve çevresine uzandığı sezilince görevden alındığını söyledi. Tantan şöyle dedi:

"Balina, Örümcek Ağı ve Son Kredi operasyonları sonuçlandırılmak üzereyken, benim ve tahkikatı yürüten kadroların görevden alınması dikkat çekicidir. Diğer bir ifadeyle tahkikatların derinleştirilmesi durdurulmuş ve diğer delillerin toplanmasına imkan bırakılmamıştır. Eğer bu operasyonlar sonuçlandırılmış olsaydı bugün bana bu asılsız ithamlarda bulunan zihniyet kamu vicdanında olduğu gibi adalet önünde de mahkum olmuş olacaktı."


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce