TBMM'de yeni yasama yılı başlıyor: İşte masadaki gündem maddeleri

10:01, 24/09/2025, ÇarşambaG: Güncelleme: 11:03, 24/09/2025, Çarşamba
Yeni Şafak
TBMM'de yeni yasama yılı başlıyor: İşte masadaki gündem maddeleri
Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni yasama yılına 1 Ekim’de başlıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 20 Temmuz’da girilen tatilin ardından 1 Ekim’de yeni yasama yılına başlıyor. Dördüncü dönemin açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Kurul’da yapacağı konuşmada, “Terörsüz Türkiye” sürecine dair önemli mesajlar vermesi bekleniyor. Meclis gündeminde ceza kanunları, terörle mücadele düzenlemeleri ve suça sürüklenen çocuklara yönelik yeni adımlar öne çıkarken; Gazze’deki soykırımın durdurulması ve ekonomiye dair gelişmelerin de masadaki konular arasında yer alması planlanıyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yaz tatilinin ardından 1 Ekim Çarşamba günü yeniden açılıyor. Dördüncü yasama yılına başlayacak olan Meclis’in gündeminde, ceza kanunları, terörle mücadele ve çocuk suçlarına ilişkin düzenlemeler öncelikli yer tutacak.



20 Temmuz’da tatile giren TBMM’de yeni yasama yılı açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Kurul’da milletvekillerine hitap etmesi bekleniyor. Erdoğan’ın konuşmasında, “Terörsüz Türkiye” vizyonu kapsamında atılacak adımlar, Gazze’deki soykırımın durdurulmasına yönelik mesajlar ve ekonomik gelişmelerin öne çıkacağı belirtiliyor.



Yeni dönemin en önemli başlığı ise Terörsüz Türkiye süreci olacak. Bu çerçevede TBMM Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun yürüttüğü çalışmaların sonuçlandırılması ve yasal düzenlemelerin tartışma aşamasına gelmesi öngörülüyor.



Ayrıca, Mattia Ahmet Minguzzi cinayetiyle gündeme gelen ve son dönemde artış gösteren çocuk suçlarına ilişkin yasal düzenlemeler de Meclis’in öncelikli gündeminde yer alacak. Yeni yargı paketlerinin de bu dönemde ele alınması planlanıyor.


Ahmed Şara İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü
Dünya
Ahmed Şara İtalya Başbakanı Meloni ile görüştü
Bursa merkezli FETÖ operasyonunda 5 şüpheli yakalandı
Gündem
Bursa merkezli FETÖ operasyonunda 5 şüpheli yakalandı
Gazze’ye destek için 20 kilometre yüzdüler
Gündem
Gazze’ye destek için 20 kilometre yüzdüler

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026