|

Teknofest dünya markası olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çok genç bir organizasyon olmasına rağmen bölgede ve dünyada kendinden söz ettirmeyi başaran Teknofest’i önümüzdeki yıldan itibaren uluslararası bir marka haline getireceklerini söyledi. Erdoğan, “Teknofest’i Can Azerbaycan’dan başlayarak dost ve müttefik ülkelerde de düzenleyeceğiz” dedi.

Haber Merkezi
02:03 - 26/09/2021 Pazar
Güncelleme: 02:09 - 26/09/2021 Pazar
Yeni Şafak
Erdoğan, Nobel ödüllü 
Aziz Sancar ile birlikte 
Teknofest yarışmalarında 
dereceye giren takımlara 
ödüllerini verdi.
Erdoğan, Nobel ödüllü Aziz Sancar ile birlikte Teknofest yarışmalarında dereceye giren takımlara ödüllerini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te yaptığı konuşmada sözlerine, Fatih Sultan Mehmet Han’ın fethettiği, Hezarfen Ahmet Çelebi’nin yaşadığı İstanbul’dan ülkenin tüm gençlerini, ilime, bilime, araştırmaya gönül veren gençlerini selamlayarak başladı.

Farklı kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin, özel sektör firmalarının milli teknoloji hamlesinin nişanesi olan TEKNOFEST için tam anlamıyla seferber olduğunu dile getiren Erdoğan, burada 7’den 70’e tüm katılımcıların, özellikle kendilerine hitap eden eşsiz bir teknoloji ziyafeti olduğunu belirtti.


TEKNOFEST DÜNYA GÜNDEMİNDE

Erdoğan, TEKNOFEST’in çok genç bir organizasyon olmasına rağmen şimdiden bölgede ve dünyada kendinden söz ettirmeyi başardığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 88 ülkeden yüzlerce öğrencinin, girişimcinin bu organizasyona katılımının aslında sahip olunan küresel potansiyelin de ispatı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“İnsansız hava araçlarımızın dünya basınında manşetleri süslediği gibi TEKNOFEST’te dünya medyasının gündeminde bir numara olmalıdır. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren TEKNOFEST’i uluslararası bir marka haline getirecek, can Azerbaycan’dan başlayarak dost ve müttefik ülkelerde de düzenleyeceğiz. TEKONFEST’i öyle önemli, öyle etkili, öyle küresel bir marka haline getirelim ki dünyanın gençleri bu prestijli festivale katılmak için can atsın. Sizlerin gayretleri, sizlerin destekleriyle inşallah bunu da başaracağımıza inanıyorum.”


81 İLE DENE YAP

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, gerekse Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde bir çok çalışma başlattıklarını hatırlatan Erdoğan, halihazırda 66 ilde bulunan Dene Yap Teknoloji Atölyelerini, 2023 yılına kadar 81 ilin tamamına yaygınlaştıracaklarını, bu atölyelerde henüz ilk ve ortaokul çağındaki çocuklara yapay zeka, robotik kodlama, siber güvenlik gibi geleceğin teknolojilerine yönelik dersler verdiklerini söyledi.


#Teknofest
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Azerbaycan
3 yıl önce