|

Tekvando Baskanı'na yeni bir suc duyurusu

"Sahtecilik ve teşkilatı kandırmakla" suçlanan Tekvando Federasyonu Başkanı Cengiz Yağız hakkında düzenlenen yeni soruşturma raporu kamu davası açılması talebiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletildi.

Yeni Şafak
01:00 - 19/02/2003 Çarşamba
Güncelleme: 15:04 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Daha önce "sahtecilik ve teşkilatı kandırmakla" suçlanan Tekvando Federasyonu Başkanı Cengiz Yağız hakkında "yasal ve idari düzenlemelere aykırı işlem yaptığı" gerekçesiyle yeni bir suç duyurusunda bulunuldu. 1997 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Ceza Kurulu tarafından, "sahtecilik ve teşkilatı kandırma suçunu işlediği" gerekçesiyle hakkında 1 yıl hak mahkumiyeti istenen Cengiz Yağız, o dönem 6 ay hak mahkumiyeti ile cezalandırılmış, yönetmelik gereği bir yıl ceza almadığı için başkanlık görevine devam etmişti.

Yapılan bütün organizasyon ve şampiyonalara yolsuzluk karıştırdığı için hakkında cezai işlem yapılması istenen Cengiz Yağız şimdi de Samsun'da yapılan 14. Büyük Erkekler ve 13. Büyük Bayanlar Tekvando Şampiyonası'ndaki yasal ve idari düzenlemelere aykırı uygulamalar için yargıya hesap verecek.

Müfettiş raporlarında, düzenlenen şampiyonalarda konaklama ve otel ücretlerini fahiş gösterdiği, kafileye katılmayanlara harcırah çıkarttığı, otelde kalmayanları kalıyormuş gibi göstererek fazladan ödeme yaptırdığı tespit edilen Cengiz Yağız'ın sporculara malzeme alımlarına da şaibe karıştırdığı belirtiliyor.

Teneke madalyaya 20 dolar fatura

Samsun'da yapılan şampiyonada tenekeden bir madalyayı 20 dolardan faturalandıran Yağız'ın, spocuların birtakım iç çamaşırını 80 dolardan faturalandırarak devletten para aldığı ileri sürülüyor.

Müfettiş raporunda, ayakkabasından kemerine, ulaşım masrafından konaklama ücretine kadar her türlü ücreti fahiş faturalandırdığı tespit edilen Yağız'la ilgili rapor, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilerek hakkında kamu davası açılması istendi.

Harcırah ödemelerinde kamu zararı verdirtti
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Hasan Çelik imzasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen suç duyurusu dosyasında, Yağız'ın "Samsun'da yapılan 14. Büyük Erkekler ve 13. Büyük Bayanlar Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda yasal ve idari düzenlemelere aykırı uygulamalar, sponsor uygulamaları ve şampiyonada harcırah ödenmemesi gereken kişilere harcırah ödenmesi konularında kamu zararına sebebiyet verildiği" belirtildi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce