|

'Tenkit edenler takdir edecekler'

SHP kökenli Remziye Öztoprak, Erdoğan liderliğindeki yeni partiyi tenkit edenlerin bir gün takdir edeceklerini söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 21/08/2001 Salı
Güncelleme: 17:28 - 19/04/2016 Salı
Yeni Şafak

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Remziye Öztoprak, Tayyip Erdoğan liderliğindeki hareketi eleştirenlerin bir gün takdir edecek noktaya geleceklerini söyledi. Öztoprak, AK Parti'nin demokratik bir yönetim seçtiğini belirterek, "Hiçbir partide bu tür seçim olmamıştır. MKYK ve MYK'yı kurucular belirledi. Hem kurucular arasında hem de partinin en üst organı olan MKYK'da kadınlar yüzde 10 ile temsil ediliyor. Başka bir örneği var mı?" diye sordu.



1991 yılında SHP'den Isparta Milletvekili adayı olan Remziye Öztoprak, AK Parti'de siyasete devam etmesiyle ilgili Yeni Şafak'ın sorularını cevaplandırdı. Öztoprak, "Amacım bir yerlere gelmek, milletvekili olmak değil. Kendi doğrularımın peşinde koşuyorum. Bunu da yenilikçi harekette gördüm" dedi.



Eski SHP'li arkadaşlarının tepkisi konusunda Öztoprak, "Haydar Yılmaz, Doğan Taşdelen ile birlikte çalıştım. O dönemden mesai arkadaşlarımdan bazıları arayarak tebrik ettiler. Şimdi Erdoğan'ı eleştirenler var. Ancak tenkit edenler bir gün takdir edeceklerdir. Bunu da zaman gösterecek" dedi.



'Kadın aday yok' demesinler


AK Parti Merkez Yürütme Kurulu seçimlerinde tek kadın aday olan Öztoprak, gerekçesini, "Kadın aday yok eleştirisi olmasın diye aday oldum. Seçilen on iki arkadaş da kapasiteli, bu işi sonuna kadar iyi yapacak isimler. Onları o göreve MKYK üyesi olarak bizler seçtik" diye açıkladı.



Partide 13 kurucu bayan bulunduğunu bunların 6'sının başörtülü olduğunu belirten Öztoprak, kamuoyunda yapılan başörtülü-açık tartışması konusunda farklı bir değerlendirme yaptı.



Öztoprak, "Altı türbanlı arkadaş var. Kamuoyunda gündeme gelen sadece başörtülü olmaları. Ancak o arkadaşlar o kadar kapiseteli ki, hepsi alanında kariyer yapmış kişiler. Eğitimleri, mesleklerindeki başarıları ile tanınıyorlar. Türbanla ilgileneceklerine kapasiteleri ile ilgilensinler" dedi.



#AK Parti
#MKYK Üyesi Remziye Öztoprak
#Tayyip Erdoğan
23 yıl önce