|

Tepe yönetimiyle 100 defa görüştü

MİT kumpası soruşturması kapsamında çarpıcı bir gelişme yaşandı. FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün hakkında kumpas ile ilgili iddianame düzenlendi. İddianamede Ercan Gün’ün kullandığı telefon numarasıyla örgütün tepe yönetimi olarak adlandırılan grupla 100’ün üzerinde görüştüğü yer aldı. Savcılık, Gün’ün MİT kumpasından haberdar olabilecek düzeyde etkinliğe sahip olduğunu açıkladı.

M. Sait Özkan
04:00 - 15/05/2019 Çarşamba
Güncelleme: 04:36 - 15/05/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Fatih Portakal ve Ercan Gün (Sağda)
Fatih Portakal ve Ercan Gün (Sağda)

FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan iddianame hazırlandı. İddianamede, Hrant Dink cinayeti davasından tutuklu bulunan Gün'ün, örgütün Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni yıkmaya yönelik ilk teşebbüs girişimi olan MİT kumpasından dahi haberdar olabilecek düzeyde etkinliğe sahip olduğu belirtildi.

FETÖ ÜYELERİYLE 100 GÖRÜŞME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede Ercan Gün'ün kullandığı telefon numarasıyla örgütün tepe yönetimi olarak adlandırılan grupla 100'ün üzerinde iletişim kaydının bulunduğu aktarılan iddianamede, şüphelinin kapatılan Feza Gazetecilik AŞ'de 2004-2007 yılları arasında SGK kaydının bulunduğu belirtildi.

AMELİYAT MASASINDA GÖZALTI

İddianamede savcılık tarafından yapılan değerlendirmeye göre örgüt o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da gözaltına almak istedi. MİT Müsteşarı’nın gözaltına alınmasının ardından ilk hedefleri olan Erdoğan’ı ameliyata girdiği esnada narkozlu halinden yararlanma suretiyle gözaltına almayı amaçladıklarına vurgu yapıldı.

TERÖRİST GÜLEN İSTEDİ

Soruşturma kapsamında, 7 Şubat MİT kumpası olayının yaşandığı dönemde İstanbul Güvenlik Şube Müdürü olan Yunus Dolar'ın beyanının alındığı belirtilen iddianamede, eski Emniyet Müdürü Dolar'ın ifadesinde, 7 Şubat kumpası yaşanıp MİT Müsteşarı ifadeye çağrıldıktan sonra durumdan rahatsız olduğunu anlattığı kaydedildi. İddianamede 7 Şubat MİT kumpası sırasında İstanbul Güvenlik Şube Müdürü olan Yunus Dolar'ın ifadesine yer verildi. Dolar ifadesinde, Ercan Gün’ün bir dönem Zaman Gazetesi’nde emniyet muhabiri olduğunu, daha sonra ise FOX TV’ye geçtiğini belirtti. Gün’ün örgüt üyesi olduğunu o dönemden bildiğini aktaran Dolar, Gün’ün kendisine, “MİT Müsteşarının ifadeye çağırılması olayı Fetullah Gülen’in de dahil olduğu 12 kişilik bir istişare heyetinden geçtikten sonra Gülen’in talimatıyla gerçekleşti. Bu istişarede 3 kişi MİT Müsteşarının ifadeye çağırılmaması yönünde oy kullanırken, Gülen’in de içinde yer aldığı 9 kişi ifadeye çağırılması yönünde oy kullandı” ifadelerini kullandığını aktardı.

  • Hepsinden haberi vardı
  • İddianamede FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün’ün örgüt elebaşının aldığı kararlardan ve verdiği talimatlardan doğrudan bilgi sahibi olabilecek derinlik ve yoğunlukta örgütsel eylemlerde bulunduğu vurgulandı. Savcılığa göre FOX TV Müdürünün örgüt tüm kumpaslarından haberdardı.
#Ercan Gün
#FOX TV
#​MİT kumpası
5 yıl önce