|

Terörist partisi

TBMM’de Ankara saldırısını ve terörü kınayan ortak bildiriye imza atmayan HDP, bombacı için taziye çadırı kurdu. Van’da kurulan çadıra HDP’li vekiller akın etti. Van Belediyesi de çadıra gelenlerin taziyelerini kabul etti. Van Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/02/2016 Salı
Güncelleme: 09:30 - 23/02/2016 Salı
Yeni Şafak

Ankara'da askeri personeli taşıyan servis araçlarına bombalı saldırı düzenleyen terörist için Van'da taziye çadırı kuruldu. Çadırı, HDP'li Van Belediyesi kurdu, Başkan da taziyeleri kabul edenler arasındaki yerini aldı. TBMM'de Ankara saldırısını ve terörü kınayan ortak bildiriye imza atmayan HDP'liler ise taziye için çadıra akın etti. Van Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.



PKK'NIN ARKA BAHÇESİ


Ankara'yı kana bulayan askeri personeli taşıyan servis araçlarına 17 Şubat Çarşamba günü bombalı saldırı düzenlenmişti. Saldırıyı üstlenen TAK'ın saldırıyı gerçekleştirdiğini açıkladığı Abdülbaki Sönmez için Van'ın Edremit İlçesine bağlı Hacı Bekir Mahallesi'nde taziye çadırı kuruldu. Çadırın HDP'li Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulduğu öğrenildi. İlçe merkezinde toplanan halk taziye çadırına doğru yürüyerek PKK propagandası yaptı. Bombacının fotoğraflarını taşıyan terör örgütü PKK yandaşları ayrıca, ellerinde Öcalan posterleri ile “Biji serok Apo" sloganları attı.



HDP TAZİYE İÇİN SIRAYA GİRDİ


Seçimlerde barajı kıl payı geçen HDP'nin, PKK'lı katillerin savunuculuğunu yapan vekilleri Van'da da sahnedeydi. Olayın ardından TBMM'de tüm partilerin imza attığı ortak bildiriye imza atmayan HDP'liler bombacıya taziye için sıraya girdi. Ankara'da 28 kişiyi katleden, canlı bomba eylemiyle 28 ocağa ateş düşüren katil için taziye dileklerinde bulunan HDP'liler, taziye çadırında PKK/YPG propagandası yaptılar. Olayın ardından Van Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Taziye çadırını kuranlar ve terör propagandası yapanlar yargıya hesap verecek.







PKK vekili


Bombacı teröristin taziyesine katılanlar arasında HDP Van Milletvekili Tuba Hezer de yer aldı. HDP'li Hezer, geçtiğimiz günlerde yaptığı “Hendeklere faşizmin bayrağını gömüp özgürlük bayrağını asacağız" açıklamasıyla gündeme gelmişti. Başkale Cumhuriyet Başsavcılığı, teröristlerin tabutunu taşıyan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer hakkında, “terör örgütünün propagandasını yapmak" suçundan soruşturma başlattı.



CENAZE ÜZERİNDEN SİYASET


Bu, teröristin cenazesine katılarak şov yapan HDP'nin ilk olayı değil. HDP'liler daha önce de terörist cenazelerine katılarak PKK propagandası yapmıştı. Terör kontenjanından eş başkan olan Figen Yüksekdağ, İstanbul'da MLKP'nin hücre evinde öldürülen teröristlerin cenazesine katılmıştı. Cenazede açıklamalarda bulunan Yüksekdağ, “Devrimci kadınlar katlediliyor. Bugün sosyalist kadınları ölümsüzlüğe uğurluyoruz" açıklamalarında bulunmuştu. Cenaze töreninde MLKP'li terörist cenazesi kalaşnikoflu terör örgütü yandaşları tarafından taşınmıştı. Ayrıca Yüksekdağ, Van'da YPG'li cenazesine katılmıştı. HDP Tunceli milletvekilleri Alican Önlü ve Edibe Şahin, TSK'nın Tunceli'de yürüttüğü başarılı operasyonlarda öldürdüğü PKK'nın üst düzey yöneticilerinden İsmail Aydemir'in cenazesine katıldı.



Öcalan yasta!


Van'da, güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada yaralı yakalanan ve tutuklandıktan sonra geçtiğimiz günlerde tedavi için götürüldüğü Ankara'da yaşamını yitiren PKK'lı Ramazan Beyazpirinç, memleketi Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde toprağa verildi. Cenaze törenine HDP Şanlıurfa Milletvekilleri Dilek Öcalan ve İbrahim Ayhan ile çok sayıda kişi katıldı.


#canlı bomba
#terör saldırıları
#hdp
#Abdülbaki Sönmez
#tak
8 yıl önce