|

Topbaş, Al-Araji ve heyetini kabul etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Irak Uluslararası Yatırım Komisyonu Başkanı Al-Araji ve beraberindeki heyeti kabul etti

Aa
00:00 - 30/04/2010 Cuma
Güncelleme: 22:00 - 30/04/2010 Cuma
Yeni Şafak
Topbaş, Al-Araji ve heyetini kabul etti
Topbaş, Al-Araji ve heyetini kabul etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Irak Uluslararası Yatırım Komisyonu Başkanı Sami Al-Araji ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Topbaş, Saraçhane'de bulunan Büyükşehir Belediye Başkanlığındaki makamında, Al-Araji, Bayındırlık Bakan Yardımcısı Istabraq Ibraheem Abdulwahab Al-Shouk ve diğer heyet üyeleriyle bir süre görüştü.

Görüşmenin ardından gazetecilere ziyaretle ilgili bilgi veren Topbaş, Iraklı heyetin İstanbul'da çeşitli incelemelerde bulunacağını söyledi.

Iraklı heyetin, ülkelerinde yapılması planlanan 1 milyon konutun 500 bininin Türk müteahhitlerce gerçekleştirilmesi isteğini dile getirdiğini vurgulayan Topbaş, KİPTAŞ'ın da bu projeye kontrolörlük ve danışmanlık hizmetiyle destek sunmasının talep edildiğini aktardı.

Topbaş, 'Irak'ın yeniden yapılanması için Türkiye ve özellikle yerel yönetimler olarak destek verip yanlarında olacağız. Onlara, bu işlerin gerçekleştirilmesinde her türlü imkan ve fırsatları sunacağımızdan bahsettim. İnşallah yakın zamanda Irak'ta 500 bin konutun temel atma töreninde olacağız' diye konuştu.


14 yıl önce