TSK Gazze için hazır

Canberk Doğan
04:00, 17/10/2025, CumaG: Güncelleme: 04:08, 17/10/2025, Cuma
Yeni Şafak
TSK Gazze için hazır
Arşiv.

Gazze’de konuşlanacak “Gazze Görev Gücü”nün kapsamı ve yetkisi henüz belirsizliğini korurken Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, “TSK, uluslararası hukuk çerçevesinde kendisine verilecek her türlü göreve hazır” ifadelerini kullandı.

Türkiye, Gazze için her türlü desteğe hazır. Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, Gazze’de ateşkes sonrası gündeme gelen uluslararası “Görev Gücü”nün yapılandırılması sürecine ilişkin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) uluslararası hukuk çerçevesinde kendisine verilecek her göreve hazır olduğunu vurguladı. Açıklamada, Gazze’de iki yılı aşkındır devam eden insani dram nedeniyle acil yardım ulaştırılması ve yıkılan altyapının yeniden inşasına katkı sağlanmasının öncelikliliği ifade edildi. Görev gücü hazırlıklarının devletin ilgili kurumları arasında koordineli yürütüldüğü, sürece dair gelişmelerin kamuoyuyla şeffaflıkla paylaşılacağı belirtildi.

TEK SURİYE MESAJI YİNELENDİ

12 Ekim’de Ankara’da Türkiye, Yeni Suriye Hükûmeti ve Suriye güvenlik heyeti arasında yapılan üçlü görüşmeyle ilgili bakanlık kaynakları, Suriye’nin güvenlik kapasitesinin artırılması, kurumların yeniden yapılanması ve terörden arındırılmış bölgelerde istikrarın sağlanması amacıyla Savunma Bakanlığı ile koordinasyonun arttırıldığını kaydetti.

ERDOĞAN’DAN ASKERÎ HASTANE TALİMATI

Türkiye’nin, Suriye’nin egemenlik yapısının tek merkezde toplanmasını ifade eden “tek devlet, tek ordu” ilkesine desteğini sürdüreceği vurgulandı. Bu çerçevede, SDG terör örgütünün Suriye ordusuna entegrasyon sürecinin kritik önemde olduğu ifade edildi.Bakanlık kaynakları, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği askerî hastanelerin yeniden açılması konusuna da değindi. Kaynaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sağlık altyapısının güncellenmesine yönelik çalışmalara devam edildiğini duyurdu. Bu kapsamda, askerî sağlık sisteminin TSK’nın ihtiyaçlarına

uygun şekilde yeniden yapılandırılacağı belirtildi.


Milli Savunma Bakanı Güler NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda duyurdu: Gazze için hazırız
Gündem
Milli Savunma Bakanı Güler NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda duyurdu: Gazze için hazırız


Başlıklar :TSKGazzeFilistin
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026