|

Tuğluoğlu çiftinden İçişleri'ne dava

Yeni Şafak
00:00 - 23/07/2004 Cuma
Güncelleme: 15:52 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------- ----------------------- spot -------------------------

İstanbul'daki saldırıların ardından "bombacı" oldukları iddiasıyla Suriye'de yakalanarak Türkiye'ye getirilen, ancak 4 ay tutuklu kaldıktan sonra beraat eden Hilmi Tuğluoğlu ile eşi Leyla Tuğluoğlu, "haksız gözaltı"ndan dolayı İçişleri Bakanlığı aleyhinde tazminat ve ceza davası açmaya hazırlanıyor. Tuğluoğlu çiftinin avukatı Ahmet Karamanlı, konuyu gerekirse de AİHM'ye taşıyacağını bildirdi.

Teröristlerin Kasım 2003'teki kanlı İstanbul saldırılarından sonra Suriye'den getirilen, çoğu kız öğrenci olan 22 kişi jandarma tarafndan günlerce sorgulandı. Bir kısım gazeteler tarafından kamuoyuna "Suriye'de katil avı" ve "İşte Suriye'deki medrese" diye yansıtılan olay, daha sonra fos çıktı. Arapça öğrenmek amacıyla gittikleri Suriye'de yakalanıp apar topar Türkiye'ye getirilen Tuğluoğlu çifti, "bombacı terörist" diye Türkiye gündemine oturtuldu. İstanbul'daki bombalı eylemlerin "kilit ismi" olarak lanse edilen çift, üç gün süren gözaltının ardından mahkemeye sevkedildi. Kapatılan eski Ankara DGM'de Hilmi Tuğluoğlu tutuklanırken, eşi Leyla Tuğluoğlu serbest bırakıldı. Hilmi Tuğluoğlu, 4 ay süren bir tutukluluğun ardından tahliye edildi. Tutuksuz yarglanan Tuğluoğlu çifti, geçen Salı günü Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmada beraat etti.

'Özür dahi dilemediler'

Tuğluoğlu çifti, çocukları ve gözaltına alınan diğer kız öğrencilerle birlikte yaşadıkları o korkunç günleri unutmaya çalıştıklarını anlatarak, medyada çıkan haberlerin ardından insanların kendilerinden "hummalı" gibi kaçtıklarını söyledi. Tuğluoğlu çiftinin avukatı Ahmet Karamanlı, "Özür dahi dilemediler. Müvekkillerim çocukları ile birlikte terörist muamelesi gördüler. Şayet Türkiye'de müvekkillerim uğradığı haksızlık maddi ve manevi yönden telafi edilmezse, konuyu AİHM'ye götüreceğim" diye konuştu.

  • EVİN GÖKTAŞ/ ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce