|

Türkiye Vakfeye duruyor

Kutsal topraklardaki hac heyecanı Türkiye''ye taşınacak. Diyanet İşleri Başkanı Görmez''in yaptıracağı Arafat vakfe duası 12 şehirde onlarca camide canlı yayınlanacak.

Fuat Atik
00:00 - 14/10/2013 Pazartesi
Güncelleme: 19:44 - 13/10/2013 Pazar
Yeni Şafak
 Türkiye Vakfeye duruyor
Türkiye Vakfeye duruyor

Türkiye'de bazı müftülükler, Mekke-i Mükerreme'de 79 bin Türk hacı adayının heyecanı ve dualarına vatandaşların da ortak etmek için farklı bir uygulamaya imza attı. 12 il müftülüğü büyük camilerde, hacı adaylarının Arafat Vakfesi'nde yapacağı duayı dev ekranlardan canlı yayınlayacak.

DEV EKRANLARDA HAC HEYECANI

Arafat'a çıkan hacı adayları, bugün öğle saatlerinde Vakfe'ye duracak. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Arafat Vakfe duası İstanbul, Ankara, Bursa, Konya, Adana, Kayseri'nin de aralarında bulunduğu 12 büyükşehirdeki camilerin avlularına yerleştirilen dev ekranlardan canlı yayınlanacak. Dua Türkiye'de de 12 kanalda canlı olarak izlenebilecek.

PİLOT UYGULAMA YAYGINLAŞACAK

Diyanet TV üzerinden onlarca camide yapılacak yayınla kutsal topraklardaki hac heyecanını yaşayacak vatandaşlar, hacı adaylarıyla aynı anda 'amin' diyecek. İstanbul'da Eyüp Sultan, Ankara'da Hacı Bayram Veli, Şanlıurfa'da Dergah, Adana'da Merkez, Konya'da Kopu, Bursa'da Ulu Cami'nin de aralarında bulunduğu onlarca camide Arafat'taki heyecan Türkiye'ye taşınacak. Uygulama, gelecek yıl diğer şehirlere de taşınacak.

DİYANET TV TÜM GÜN YAYIN YAPACAK

Diyanet TV de bu yıl bir ilki gerçekleştirecek. Daha önce Arafat'tan kesintili yapılan canlı yayın, bu sene gün boyu sürecek. Milyonlarca kişi bu heyecanı izleyebilecek.

SURİYE VE MISIR'A ÖZEL BÖLÜM

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in Vakfe duasında Suriye, Mısır, Arakan, Irak, Gazze, Doğu Türkistan gibi zulüm gören Müslümanlar için ayrı bir bölüm ayırdığı öğrenildi. Duada, zalimlerin zulmüne karşı çaresiz kaldığımız, annesiz babasız çocukların acılarını dindiremediğimiz için bağışlanma istenecek.

Fitneye fırsat vermeyin

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Kurban Bayramı günlerini, müminlerin tek yürek, tek vücut oldukları bildirdi. Görmez, şunları kaydetti: 'Müminler çıkartılmak istenen her türlü fitneye, fitnenin getireceği kargaşa, huzursuzluğa karşı uyanık olmalı, bütün bunlara basiret ve ferasetle karşı çıkmalı ve fırsat vermemelidir. Bayramı müminleri birliktelik şuuruna erdirmeli, mümin gönüller İslam'ın barış mesajını kavramalı ve 'ancak müminler kardeştir' düsturunca kardeş ve ümmet olma bilincine ermelidir.'

Hacca gitmek için 6 bin km yürüdü

Pakistanlı bir hacı adayı, Mekke'ye gitmek için 6387 kilometrelik mesafeyi yürüyerek geçti. Karaçi kentinden 7 Haziran günü yola çıkan 37 yaşındaki Harlzade Kazrat Rai, İran, Irak ve Ürdün arazisinden geçerek 1 Ekim'de kutsal topraklara ulaştı. Amacının, 'barış mesajı vermek ve terörün çeşitli tezahürlerini kınamak' olduğunu belirten Rai, 'Tüm dünyaya barışın hakim olmasını ve Müslümanların tıpkı Avrupa Birliği gibi birleşmesini istiyorum' dedi. ITAR-TASS haber ajansı, Pakistanlının ibadetine devam etmek için halihazırda Medine'ye geçtiğini belirtti.


11 yıl önce