|

TUSKON’a baskın

Paralel yapının finans ayağına yönelik operasyonlar TUSKON'a sıçradı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'na (TUSKON) bağlı Anadolu İşadamları Federasyonu (ANFED) merkezi, bağlı dernekler ve bazı işadamlarına ait şirketlerin de arasında bulunduğu 18 adreste arama yapıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 05:06 - 7/11/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

'Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması' soruşturması kapsamında, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu savcısının talebi ve Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla polis ekipleri baskınlar düzenledi. TUSKON'a bağlı ANFED, Başkent İş Adamları ve Sanayicileri Derneği, Hür Sanayici ve İşadamları Derneği, Aktif Sanayici İşadamları Derneği, Ankara İşadamları ve Sanayicileri Derneği ve Sivil Toplum Akademisi'ne ait 18 adreste arama yapan Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, çok sayıda bilgisayar ve dijital delillere el koydu. Adreslerdeki muhasebe kayıtları, banka hesap defterleri, para transfer dekontları, yıllık gelir-gider tabloları ile derneklere üye olan iş adamlarının listesi tek tek kayıt altına alındı. Arama yapılan adresler arasında işadamları Ömer A, Hasan Ö, Hüseyin S, Mutlu Ş. ve Ekrem A.'ya ait şirketlerin de bulunduğu öğrenildi. TUSKON üyesi bazı işadamlarının, FETÖ'ye yakın farklı işadamlarına Afrika ülkelerinde iş olanağı sağlayıp menfaat temininde bulundukları belirlendi. Örgütün mali kaynaklarını oluşturan çatı yapısı olduğu belirtilen TUSKON'a bağlı iş adamlarının bağlı olduğu ilin imamına kaynak sağladığı tespit edildi.







İpek kararı doğru


Danıştay 10. Dairesi, firari işadamı Akın İpek'e ait Koza Vakfı'nın Ankara Oran'daki İpek Üniversitesi'ne tahsis edilen 39 bin 612 metrekarelik Hazine arazisinin, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne devredilmesine ilişkin işlemlerde hukuka aykırılık bulunmadığına karar verdi. Maliye Bakanlığı'nca 2013 yılında 'fiili kullanım olmaksızın' ağaçlandırma ve rekreasyon alanı olarak İpek Üniversitesi'ne verilen 40 dönümlük arazide yeşillendirme yerine şantiye, betonarme imalatı ve yol yapıldığı tespit edilmişti. Ankara 1. İdare Mahkemesi'nin 'iptal' yönündeki kararını oy çokluğuyla bozan Danıştay, sözkonusu devir işleminin doğru olduğuna hükmetti.


#Paralel yapı
#tuskon
#Hür Sanayici ve İşadamları Derneği
#İpek Üniversitesi
#Akın İpek
9 yıl önce