Ülkü Adatepe, Dolmabahçe'deydi

Cihan
00:0010/11/2007, Cumartesi
G: 10/11/2007, Cumartesi
Yeni Şafak
Ülkü Adatepe, Dolmabahçe'deydi
Ülkü Adatepe, Dolmabahçe'deydi

Türkiye Cumhuriyet'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen "10 Kasım Atatürk'ü Anma" programına katıldı. Adatepe, Atatürk'ün hiçbir zaman unutulmayacağını ve nesiller boyu hatırlanacağını söyledi.

Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini yuman Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 69. yılında gözyaşları arasında anıldı. Törene katılan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Meral Akşener, saygı duruşunun ardından anı defterine duygularını yazdı. Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II Mutafyan da törene katılanlar arasında yeraldı. Vatandaşlar ise, Atatürk'ün yatağına kırmızı karanfiller bıraktı. Buradaki törene, Atatürk manevi kızı Ülkü Adatepe de katıldı. Adatepe, oldukça yoğun duygular yaşadığını ve Atatürk'ün öldüğü odadaki hatıralarının gözünün önüne geldiğini söyledi. Adatepe, Atatürk'ün hiçbir zaman unutulmayacağını ve nesiller boyu hatırlanacağını söyledi.

Törene katılmak için saraya gelen vatandaşlardan Tezcan Çonak da, Atatürk'e sahip çıkmak için törene geldiklerini ve onun değerlerini daima yaşatacaklarını ifade etti. Nilüfer Kanlı isimli bir diğer vatandaş ise, her sene törene geldiklerini ancak her seferinde farklı yerledeki törenlerde bulunmaya özen gösterdiğini dile getirdi.