|

Ulusal Muhtariyet ilk sınavdan çaktı

Ulusal Muhtarlar Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özkan'ın, parti tüzüklerinde parti genel başkanının en fazla üç yıl koltuğunda kalabileceğine dair hüküm bulunduğunu belirtirken, konuşması sırasında kendisinin 15 yıldır Muhtarlar Derneği'nin başında bulunduğunu söylemesi şaşkınlık yarattı.

Yeni Şafak
23:00 - 25/08/2001 Cumartesi
Güncelleme: 19:37 - 30/04/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Bir süre önce kurulan Türkiye'nin ilk muhtarlar partisi olan UMP dün Mavi Marmara Otel'de düzenlenen davullu zurnalı bir tanıtım toplantısıyla kamuoyunun önüne çıktı. UMP Genel Başkanı Hüseyin Özkan, "Ne sağcı, ne solcuyuz. Bizim ideolojimiz yok. Din, milliyetçilik, Atatürk gibi değerler milletin müşterek değerleridir" dedi.



Dili sürçtü, toparladı


"İstesek 30 gün içinde Meclis'te grup kurabiliriz" diyen Özkan, "Ama biz ilk defa siyaset yapıyoruz. O yüzden leke gelsin istemiyoruz" şeklinde konuştu. Ancak Özkan bu sırada "Meclis'e girmek bizi lekeler" dediğini anladı ve özür dileyerek sözlerini, "leke bulaştırmak istemiyoruz" şeklinde değiştirdi. Özkan, "Biz bu ülkenin yönetimine talibiz. Ama eğer halkımız 'siz bu işleri bilmiyorsunuz, köyünüze geri dönün' derse de döneriz" dedi. Bu arada UMP Genel Başkanı Özkan üstüne basa basa partisinin tüzüğünde, yöneticilerin görev sürelerinin üç yılla sınırlandırıldığını belirttikten sonra, kendisinin 15 yıldır Muhtarlar Derneği'nin başında bulunduğunu açıkladı. "Muhtarlar parti kuramaz" gibi birtakım eleştiriler aldıklarını hatırlatan Özkan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın Ak Parti için Anayasa Mahkemesine başvurduğunu hatırlatarak, "Eğer bizim de bir sorunumuz olsaydı, bizim için de müracaat ederdi" diye konuştu.


#Ulusal Muhtarlar Partisi Gnl. Bşk. Hüseyin Özkan
#Muhtarlar Derneği
#AK Parti
#Anayasa Mahkemesi
23 yıl önce