|

Uzan, kefaletle serbest

TMSF tarafından el konulan Pamukova'daki çiftlik evine zorla giren GP lideri Cem Uzan ve korumaları gözaltına alındı. Uzan ve beraberindekiler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yeni Şafak
01:00 - 14/11/2004 Pazar
Güncelleme: 10:18 - 26/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Cumhuriyet gazetesine verdiği ilanda Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından el konulan şirketleri ve diğer malları satışa çıkaranlarının yanı sıra alıcıları da tehdit eden GP Genel Başkanı Cem Uzan, TMSF'nin el koyduğu Sakarya'daki çiftliğe zor kullanarak girdiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Cem Uzan ve 30 kadar adamı önceki gece yarısı Pamukova Bakacak mevkiindeki çiftliğe geldiler. Ailesine ait özel eşyaları almak için geldiklerini söyleyen Cem Uzan ve korumalarına görevliler, yasal olmadığı gerekçesiyle içeri girme izni vermediler. Bunun üzerine Cem Uzan'ın korumaları, görevlileri zor kullanarak etkisiz hale getirdikten sonra eve girdiler. TMSF'ye ait çiftlik evine zorla girildiğini haber alan jandarma Cem Uzan'ı 22 adamını gözaltına aldı. İfadesi alınan GP lideri Cem Uzan ve beraberindeki 22 kişi daha sonra savcılığa sevkedildi.

445 milyona serbest

Jandarmadaki ifadelerinin ardından savcılığa sevk edilen Uzan, beraberindeki arkadaşları ve korumaları, tutuksuz yargılanmak üzere 445'er milyon lira kefaletle serbest bırakıldılar. Uzan ve beraberindekiler, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından el konulan Bakacak Köyü'ndeki çiftliğe izinsiz girdikleri gerekçesiyle gözaltına alınmışlardı.

Genç Parti lideri Uzan, Pamukova Adliyesi çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. ''Bütün bunları hanginiz yayınlayabileceksiniz ki?'' diye soran Uzan, şunları kaydetti: ''Türkiye'de yaşanabilecekleri yaşıyorum. Kendi evimden savcılık tarafından alınıyorum. Bayram için geldim, her bayramda buraya geliyorum. Burası Hakan Uzan'ın ve benim evim.''


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce