|

Vahşetin ipucu 'kavgada gizli'

Aksaray Ihlara'da kurşunlandıktan sonra başlarına baltayla vurulan İsmail Bellikli ve kızı Alime ile Ihlara yarından atılarak öldürülen Çiğdem dün toprağa verildi. Dört kişiyi gözaltına alan jandarma, olay gececi evde İsmail Bellikli'nin kimlerle neden kavga ettiğini araştırıyor

Aksaray
00:00 - 20/01/2011 Perşembe
Güncelleme: 22:22 - 19/01/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Vahşetin ipucu 'kavgada gizli'
Vahşetin ipucu 'kavgada gizli'

Aksaray'ın Güzelyurt İlçesi Ihlara Beldesi'nde bir baba ve iki kızının vahşice öldürülmüş olarak bulunmasının ardından Jandarma cinayetin aydınlatılması için harekete geçti. İsmail Bellikli (42), Aksaray'ın Güzelyurt ilçesi Ihlara beldesindeki evlerinde önceki gece evinde kızı Alime Bellikli (16) ile birlikte av tüfeğiyle ateş edilmesi sonucu öldürülmüştü. Baba İsmail Bellikli ile Alime Bellikli'nin başlarına baltayla vurularak ezildiği belirlendi. Ailenin en küçük kızı Çiğdem (8) ise vadideki kayalıklardan aşağı atılarak öldürülmüştü.

'KAVGA VAR' DEDİ

Jandarma, önceki gece ve dün bütün gün evde katillere ulaşabilmek için delil araştırması yaptı. İsmail Belikli'nin yaklaşık bir hafta önce alacak verecek meselesi yüzünden iki kişiyle tartıştığı bilgisine ulaşıldı. Aynı zamanda olay gecesi evde cinayet öncesinde tartışmaların yaşandığı da belirlendi. Evin büyük kızı Alime'nin polisi arayarak, "Burada kavga var" dediği öğrenildi. Bu bilgileri gözönünde bulunduran jandarma, Bellikli ailesinindaha önce tartıştığı kişileri gözaltına aldı. Yine aile yakınlarının ihbarı üzerine iki kişi daha gözaltına alındı. Otopsinin ardından hastane morgundan alınan talihsiz baba ve iki kızının cenazeleri, düzenlenen cenaze töreninin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.


ANNE SERBEST BIRAKILDI

Olay gecesi komşularında taziyede olan Neziha Bellikli ve kızı İmren, ifadelerine başvurulmak üzere Jandarma tarafından gözaltına alındı. Ancak, Neziha Bellikli ile İmren Bellikli bir süre sonra serbest bırakıldılar. Bellikli ailesi katillerin bir an evvel bulunmasını istedi.



13 yıl önce