|

Yaşzede yargı yolunda

TSK'dan ilişiği kesilen Üsteğmen Uysal Canal, hakkındaki irticacı iddialarını reddetti. Üsteğmen Canal, karara karşı yasal yollara başvuracağını belirtti.

Yeni Şafak
00:00 - 18/08/2000 Cuma
Güncelleme: 10:20 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv


S P O T


2 Ağustos'taki Yüksek Askeri Şûrâ toplantısında alınan kararlar neticesinde disiplinsizlik ve irticai faaliyetlere karıştıkları gerekçesiyle TSK'dan re'sen emekliye sevkedilen kırk dört subay ve astsubayın birlikleriyle ilişikleri kesiliyor. İlişiği kesilen subaylar arasında Kayseri'de görev yapan Havacı Pilot Kıdemli Üsteğmen Uysal Canal'ın da bulunuyor.

Birçok takdir almıştı

İlişiği dün kesilen Uysal Canal'ın daha önce hiçbir disiplin cezası olmadığı, aksine takdir ve teşekkür belgelerine sahip olduğu öğrenildi. İlişik kesilme kararını doğrulayan Pilot Üsteğmen Uysal Canal, "Resmi tebliğ yapıldı ve Çarşamba günü ilişiğim kesildi. Yasal yollardan hakkımız arayacağız" dedi.

TSK'dan ilişiğinin kesilme gerekçesi olarak irticai davranışlar sergilediği iddiasında bulunulduğunu belirten Canal, "Hiçbir zaman böyle bir davranış ve tutum içinde olmadım" açıklamasında bulundu. YAŞ kararıyla TSK'dan ihraç edilenler arasında Topçu Kıdemli Yüzbaşı M. Nedim Karakaya (Erzurum) Hava Üsteğmen Ali Gül (Eskişehir), Hava Başçavuşu Mustafa Kocabaş (İstanbul/Alemdağ), Hava Üstçavuş Ahmet Balcı (İstanbul/Alemdağ), Piyade Üstçavuş Cengiz Elibol da bulunuyor. --------------- imza ve tarih ---------------- --------------- imza ve tarih ---------------- Geri OKU

#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
24 yıl önce