|

Yerli otomobile Roubini merkezli bakamayız

Ekonomist Roubini'nin yerli otomobille ilgili eleştirisini değerlendiren Sanayi Bakanı Ergün, "Olaylara Roubini merkezli bakacak olursak dünya şimdi yıkılmış olması lazımdı" dedi

.
00:00 - 1/12/2012 Cumartesi
Güncelleme: 22:28 - 30/11/2012 Cuma
Yeni Şafak
Yerli otomobile Roubini merkezli bakamayız
Yerli otomobile Roubini merkezli bakamayız

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yerli otomobil tartışmalarına ilişkin, ''Olaya Roubini merkezli bakamayız. Eğer onun zaviyesinden bakarsak, sektör de onun zaviyesinden bakarsa bence büyük yanlış yapar" dedi. SKYTÜRK 360 televizyonunda katıldığı programda, yerli otomobil çalışmalarına ilişkin, ''Kriz kahini'' olarak bilinen ekonomist Nouriel Roubini'nin "Türkiye yerli otomobil konusunda ısrarcı olmamalı" sözlerinin hatırlatılması üzerine Ergün, bu konuda herkesin görüşünü bildirebileceğini söyledi. Ergün, ''Türkiye'ye dair de Roubini'nin geçmişte neler söylediğini biliyoruz. Olaya Roubini merkezli bakamayız. Biz Roubini zaviyesinden değil de kendi zaviyemizden, ülkemizin gerçekleri, ülkemizin ihtiyaçları zaviyesinden olaya bakmamız lazım. Bu açıdan baktığımızda, bu bizim yapamayacağımız bir şey değil."

Tayvanlı TECO gelebilir

Tayvanlı elektronik şirketi TECO'nun yönetimiyle Türkiye'de yatırım konusunda bir görüşme yapıp yapmadığının sorulması üzerine de Ergün, ''Evet, TECO'nun başkanı ve yöneticileri, Avrupa başkanı ile Tayvan'daki ana grubun başkanı geldiler, onlarla görüştük. Türkiye'yi, son yıllardaki başarısı da dikkat çekici bir ülke olması açısından yatırım yapılabilir bir ülke olarak değerlendirdiklerini ve samimiyetle bu konu üzerinde çalıştıklarını ifade ettiler. Lojistik de bunlardan bir tanesi olabilir" dedi.


11 yıl önce