|

Yılmaz: Terör oluyor diye özgürlükten vazgeçmeyiz

ANAP lideri Yılmaz, terörle mücadele uğruna bireysel özgürlüklerden vazgeçilemeyeceğini belirterek, "Ancak geçici fedakarlıklar olabilir. Ama bu da kalıcı olamaz" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 19/09/2001 Çarşamba
Güncelleme: 17:25 - 27/09/2016 Salı
Yeni Şafak

ANAP lideri Mesut Yılmaz, terörle mücadelenin hiçbir zaman özgürlüklerden fedakarlık yapılmasını gerektirmeyeceğini söyledi.



ANAP Başkanlık Divanı, Mesut Yılmaz'ın başkanlığında toplandı. Toplantı öncesi, gazetecilerin sorularını cevaplayan Yılmaz, idam cezasıyla ilgili olarak Anayasa paketinde bir değişiklik yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya, "Partilerarası uzlaşma komisyonunun mutabık kaldığı bir paket var. Yapılacak bütün değişikliklerin yine aynı şekilde partilerin mutabıkıyla olmasını bekliyoruz" diye yanıt verdi.



'Ulusal Güvenlik' söylemi


ANAP lideri Yılmaz, "ABD'ye yapılan saldırılar sonucunda 'ulusal güvenlik' ile ilgili söyleminizden vazgeçecek misiniz?" sorusunu cevaplandırırken de, "Terörle mücadele hiçbir zaman özgürlüklerden fedakarlık yapılmasını gerektirmez" diye konuştu.



Yılmaz, şunları söyledi: "Söylediklerimizin arkasındayız. Son yaşanan korkunç terör olayından sonra, ABD Başkanı Bush'un da ilk sözlerinde, 'ABDínin bir özgürlük ülkesi olduğu ve öyle kalacağı' yönündeydi. Ben de bu konuda kendisi ile aynı düşünüyorum. Terörle mücadele uğruna bireysel özgürlüklerden vazgeçilmesi gerekmez. Olsa olsa bu mücadelenin yürütüldüğü sıcak dönemde, geçici bazı gönüllü fedakarlıklar söz konusu olabilir. Ama hiçbir zaman özgürlükleri daraltıcı yeni düzenlemelere gidilmesi düşünülemez."



#ANAP
#Mesut Yılmaz
#"Ulusal Güvenlik"
#Terörle mücadele
23 yıl önce