|

Zafer inananlarındır

Makine Kimya Endüstrisi’nin (MKE) ürettiği milli deniz topu, üzerine “Zafer inananlarındır! Bismillah” yazılarak ateşlendi. Türkiye bu başarılı atışla savaş gemilerinin vurucu gücü olan deniz topunu üreten sayılı ülkeler arasına girdi.

Kıymet Sezer
00:00 - 11/11/2021 Perşembe
Güncelleme: 00:24 - 11/11/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Tamamen yerli ve milli imkanlarla geliştirilen 
deniz topunun ilk test atışı yapıldı.
Tamamen yerli ve milli imkanlarla geliştirilen deniz topunun ilk test atışı yapıldı.

Makine Kimya Endüstrisi’nin (MKE) ürettiği milli deniz topu, “Zafer inananlarındır! Bismillah” mesajıyla fırlatıldı.

Milli deniz topunun Konya test alanındaki ilk test atışı görüntüleri, Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği dün MKE’nin Twitter adresinden, “Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Zafer, zafer benimdir diyebilenindir’ sözünden esinlendik, Cumhurbaşkanı’mızın ‘Yapılamaz denileni yapın’ talimatıyla yola çıktık,

Yaptık! Bağımsız ve güçlü Türkiye için çalışıyoruz” mesajıyla paylaşıldı.



DUALARLA FIRLATILDI

76/62 mm deniz topu projesinde son aşamaya gelindiğini gösteren test atışı sırasında duygu dolu anlar yaşandı. Top, üzerine, “Zafer inananlarındır! Bismillah” yazılarak mermi yuvasına yerleştirildi. Başarılı atışın sonunda proje ekibi mutluluk göz yaşları döktü.

YERLİ VE MİLLİ

Tamamen yerli ve milli imkanlarla geliştirilen deniz topu yakında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki yerini alacak. Dünya donanmalarının vazgeçilmez unsuru ve savaş gemilerinin vurucu gücü olan deniz topu üretimi ile Türkiye dünyada deniz topu üretebilen sayılı ülkeler arasına girmiş oldu.

MİLGEM’E VURUCU GÜÇ

Milli deniz topu, üretimi tamamlandığında, milli savaş gemimiz MİLGEM’in vurucu gücünü oluşturacak. Milli deniz topunun etkili menzili 16 kilometre. 5 farklı atış modu ile dakikada 80 atış yapabilme kabiliyetine sahip. Mevcut deniz topu sistemlerinden farklı olarak dijital kontrol ekranlarına sahip olan milli deniz topunun irtifa değerleri, yüksek teknolojili altyapısı ile anbean takip edilebilecek.

#Makine Kimya Endüstrisi
#Konya
#MİLGEM
2 yıl önce