|

Hatay Seçim Sonuçları 2024 - Hatay Yerel Seçim Sonucu 31 Mart - Hatay Oy Oranları Sonuçları

Hatay belediye başkan adayları oy oranları 2024 yerel seçim sonuçları ile belli olmakta. Hatay seçim sonuçları, kullanılan oy sayısı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oy sonucu, açılan sandık oranı, il, ilçe, genel meclisi, belediye meclisi seçim sonuçları, parti ve ittifaka göre Hatay seçim sonuçları yerel yönetimleri belirlemek üzere sandık başına giden seçmenlerin gündeminde. Belediye başkan adayları oy oranları ile belediye başkanı kim oldu, seçimi kim hangi aday kazandı? sorularının cevabı YSK’nın seçim yasaklarını kaldırmasıyla birlikte netlik kazanıyor. Hatay 2024 seçim sonuçları son durumu canlı olarak Yeni Şafak seçim sayfasında.

13:30 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 11:49 - 27/03/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Hatay Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024
Hatay Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024
Hatay 2024 Seçim Sonuçları - Hatay 31 Mart 2024 Belediye Başkanlığı ve Yerel Seçim Oy Sonuçları ve Oranları seçmenler tarafından merak konusu. Hatay ve ilçelerinde hangi adaylar ne kadar oy aldı? Adayların yarıştığı yerel seçimlerde hangi aday ne kadar oy aldı, sandık sonuçlarına göre partilerin oy dağılımı ve oy oranları ile
anlık verileri YSK'nın seçim yasaklarını kaldırmasıyla birlikte yenisafak.com seçim sayfası üzerinden takip edebilirsiniz. İşte Hatay 31 Mart yerel seçim sonuçları sorgulama sayfası...

Hatay Seçim Sonuçları 2024

31 Mart Hatay yerel seçim sonuçları oy sayım işleminin tamamlanmasının ardından belli olmaya başlayacak. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Hatay 2024 seçim sonuçları, adayların ve partilerin oy oranları ile 31 Mart 2024 yerel seçim sonucuna göre Hatay belediyesini kim kazandı, belediye başkanı kim oldu? sorusun cevabı da netlik kazanacak.

Hatay Belediye Başkanı Adayları 2024

  • Mehmet Öntürk AK Parti
  • Lütfü Savaş CHP
  • Nüsret Cömert İYİ Parti
  • Perihan Pakize Sinemillioğlu DEM
  • Necmettin Çalışkan SP

Hatay 2024 yerel seçim sonuçları adayların oy oranları

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Hatay'da AK Parti adayı Mehmet Öntürk AK Parti, CHP adayı Lütfü Savaş ne kadar oy aldığı, adayların oy oranları, anlık oy dağılımları ile belediye meclisi seçim sonuçları ile AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti, DEM, Yeniden Refah Partisi olmak üzere seçime katılan partilerin kazandıkları meclis üyesi sayılarına Yeni Şafak seçim sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

Hatay seçim sonuçları belediyeyi hangi partinin adayı kazandı?

Hatay seçim sonuçlarına göre 2019’da yapılan yerel seçimlerde CHP'nin adayı Lütfü Savaş %55,2 oy oranı ile Hatay belediye başkanı seçilmişti. AK Parti'nin adayı İbrahim Güler ise oyların %42,8'ini almıştı.

Mehmet Öntürk kimdir?

Mehmet Öntürk, 18 Mart 1970 yılında Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde doğdu.

İlk ve orta eğitimini Kırıkhan’da, lise eğitimini ise Kabataş Erkek Lisesinde tamamlayan Öntürk, Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat Bölümünü bitirdi.

Tarım sektöründe faaliyet gösteren aile şirketlerinin yönetim kurulu başkanlığını sürdüren Öntürk, Antakya Ticaret Borsası Başkan Yardımcılığı, 24, 25. ve 26. Dönem AK Parti Hatay Milletvekilliği ve ardından AK Parti Hatay İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. Mehmet Öntürk, evli ve iki çocuk babasıdır.

Lütfü Savaş kimdir?

Lütfü Savaş, 23 Mart 1965’te Hatay'ın Yayladağı ilçesinde doğdu.

İlk, orta ve lise eğitimini Hatay'ın Antakya ilçesinde tamamlayan Savaş, 1990 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi.

1990-1996 yılları arasında Kayseri'nin Develi ve Balıkesir'in Burhaniye ilçelerinde Adalet Bakanlığına bağlı kurumlarda hekimlik yapan Savaş, 2000 yılında İstanbul Okmeydanı SSK Eğitim Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümünde tıpta uzmanlık eğitimini tamamladı.

2002 yılında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalışmaya başlayan Savaş, başhekim yardımcısı ve rektör danışmanı olarak idari görevlerde bulundu. 2007'de doçent unvanını alan Savaş, 2009 seçiminde AK Parti’den Antakya Belediye Başkan seçildi. Evli ve 2 çocuk babası Savaş, 2014 ve 2019'da CHP'den Hatay Büyükşehir Belediye Başkan seçildi.

Oylar tek oy pusulasına mı konulacak?

Her seçmen, kanunda sayılan istisnalar dışında, hangi sandık seçmen listesinde kayıtlı ise ancak o sandıkta oy kullanabilecek.

Büyükşehir belediyesi sınırlarında yaşayan Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'daki seçmen, "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verecek.

Büyükşehir olmayan illerde ise "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verilecek. Köylerde de "il genel meclisi üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar meclisi" için oy atılacak.

Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "beyaz", il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula "turuncu", belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "mavi", belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise "sarı" renkli olacak. Seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacak.

Oy verme saatleri kaç?

YSK, seçimin mart ayında olması nedeniyle mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak, doğudaki 32 ilde oy verme saatini bir saat erkene aldı. Bu nedenle, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Bu illerin dışında kalan diğer yerlerde oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.

Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık; diğer illerde ise sırasıyla belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu mu?

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak. Seçmen, üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan resmi nitelikteki herhangi bir belgeyle oy kullanabilecek.


#Hatay seçim sonuçları
#Hatay yerel seçim seçim sonucu
#Hatay seçim sonuçları 2024
#Hatay oy oranı
#Hatay oy sonuçları
1 ay önce