|

Aile Hekimi eşini temizlikçi olarak işe aldı

Burgazada Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli doktor, karısını temizlik işçisi olarak kuruma aldı. Ancak doktorun eşi merkeze gelmeyince şikayetler arttı, inceleme başlatıldı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne gelen şikayetler sonrası gerekli işlemlerin yapılacağını duyurdu.

Yeni Şafak
11:04 - 26/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:21 - 26/02/2018 Pazartesi
Diğer
Soruşturma devam ediyor.
Soruşturma devam ediyor.

Burgazada Aile Sağlığı Merkezi'nin tek doktoru olan N.D. hakkında bölge halkı tarafından İl Sağlık Müdürlüğü'ne şikayet yapıldı. Söz konusu şikayetlerde vatandaşlar gerekli hizmeti alamadıklarını, kliniğin ise hijyenik olmadığını belirtti.

İddialara göre Dr. N.D. eşini sigortalı temizlik işçisi olarak gösterdi ancak eşi merkeze gelerek bir kez bile temizlik yapmadı.

Temizliği yapıyor

İddialar üzerine konuşan N.D. eşinin şuanda hamile olduğu için gelmediğini, ancak sigortasını kendi ödediği için prosedürlere aykırı bir durum olmadığını söyledi. N.D., 'Temizliği haftada bir gün ben yapıyorum. Kliniğin temiz olmadığı ve benim görevimi aksattığım yönündeki iddialar doğru değil' dedi.

İnceleme başlatıldı

Vatandaşların Adalar İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne yaptığı şikayetler üzerine yetkililer inceleme başlattı. Vatan'ın haberine göre, N.D.'nin eşini sigortalı işçi olarak göstermesinin mevzuata aykırı olmadığını belirten yetkililer şunları söyledi: Sağlık Bakanlığı, Aile Sağlığı Merkezleri'ne cari gider adı altında ödeme yapar. Merkezin ısınmadan personel çalışanına kadar olan ödemeleri bu kalem altında yapılır. Bize gelen şikayetlerde temizlik, ısınma ve hizmet kapsamında sorunlar olduğu iletildi. Şuanda denetimler devam ediyor. Soruşturma sonunda gerekli işlemler yapılacaktır.

#Burgazada
#Aile Hekimi
6 yıl önce