|

Almanya’da Türk tiyatrosu çıkarması

Türk tiyatrosunun Almanya’da tanıtımında ve sevdirilmesinde önemli rol üstlenen Tiyatro Frankfurt, 2. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’ni düzenlemeye hazırlanıyor. Kellecioğlu, “Almanya’ya Türk tiyatrosu çıkarması yapacağız” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:54 - 24/04/2015 Cuma
Yeni Şafak

Almanya'da 2003 yılında amatör bir ekiple yola çıkarak farklı sivil toplum inisiyatiflerini de desteği ile Türk yazarların oyunlarını Türkçe olarak ve Almanca üst yazı seçeneğiyle sunan Tiyatro Frankfurt, 2. Frankfurt Türk Tiyatro Festivali'ni düzenliyor. Bugüne kadar pek çok usta ismi ağırlayan Frankfurt Tiyatrosu bu yıl, İstanbul Devlet Tiyatroları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın toplam beş oyununu sahneye koyacak. Festival, 27-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek. Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu, festivalin Almanya'nın önemli sanat etkinliklerinden biri olduğunu dile getiriyor.



BİR ZENGİNLİK


Avrupa'da düzenlenen Türkçe etkinliklerin, yurt dışında yaşayan Türkler için anavatanlarıyla bağlarını koparmamaları için büyük bir şans olduğunun da altını çizen Kellecioğlu, “Özellikle çocuk tiyatrolarıyla, gelecek nesillerin Türk diliyle bağlarını pekiştirmek, Türkçelerini geliştirmek, Türk tiyatrosunun gelişimini uluslararası platforma taşımak ve yabancı seyircileri Türk oyuncularla buluşturmak istiyoruz. Türk tiyatrosu Avrupa için bir zenginliktir. Biz bir anlamda kültür elçiliği de yapıyoruz” diyor. Festivalin programında yer alan oyunlar ise şöyle: Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş, Piti (Çocuk Oyunu), Cibali Karakolu, Hamlet, Sırça Hayvan Koleksiyonu.


#Tiyatro Frankfurt
#Kamil Kellecioğlu
#Frankfurt Türk Tiyatro Festivali
#Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş
#Piti
9 yıl önce
default-profile-img