|

Anlaşılmak beni mutlu ediyor

Mahmut Fazıl Coşkun yeni filmi Anons, dünya prömiyerini bu yıl 75. kez düzenlenen Venedik Film Festivali’nde yaptı ve festivalden iki ödülle döndü. Filmlerinde her zaman anlaşılma endişesi yaşadığını söyleyen Coşkun, “Anlaşıldığımı görmek ve fark edilmek beni çok mutlu ediyor” diyor.

Harun Karaburç
04:00 - 11/09/2018 Salı
Güncelleme: 04:49 - 11/09/2018 Salı
Yeni Şafak
Mahmut Fazıl Coşkun yeni filmi Anons ile adından söz ettirmeye devam ediyor.
Mahmut Fazıl Coşkun yeni filmi Anons ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

Uzak İhtimal, Yozgat Blues filmleriyle sinemaseverlerin beğenisini kazanan ödüllü yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun yeni filmi Anons ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Coşkun’un senaryosunu Ercan Kesal ile birlikte yazdığı Anons, dünya prömiyerini bu yıl 75. kez düzenlenen Venedik Film Festivali’nde yaptı. 60’lı yıllarda ordudan tasfiye edilmiş dört eski askerin bir gece boyunca süren sıra dışı yolculuğunu anlatan Anons, festivalden “En İyi Akdeniz Filmi” ve “Ufuklar” bölümünde Jüri Özül Ödülü’yle döndü. Akademi ödül gerekçesinde Anons için “Yenilikçi sinematografisi, şaşırtıcı derecede iyi ayarlanmış anlatımıyla yeni bir Akdeniz komedisi yaratıyor” şeklinde değerlendirmede bulundu.

ENDİŞELERİM OLUYOR

Türkiye’ye döner dönmez sorularımızı yanıtlayan Coşkun, “Ödül almak filmin daha çok duyulmasını, belki daha fazla insana ulaşmasını sağlıyor. Ödül dışında genel olarak olumlu geri dönüşler aldım. Festivale daha çok sinefil dediğimiz insanlar geliyor, onların filmi anladığını hissettim. İnsan film yaparken nasıl bir karşılık bulacağına emin olamıyor. Tam olarak anlaşılacak mıyım diye endişelerim oluyor. Ben izleyicilerle izlerken hep bu gerilimi yaşıyorum. Pek çok eleştiri yazısı oludum olumsuzlar da var. Ancak anlaşıldığımı görmek ve fark edilmek beni çok mutlu etti” diyor.


Uzak İhtimal ile akraba

Mahmut Fazıl Coşkun, Anons’un diğer filmleriyle nasıl ilişkisi olduğunu, “Bunu yorumlamak sinema yazarlarının işi belki ama benim açımdam diğer ikisinden biçim olarak farklı oldu. Biraz daha farklı bir film izleyecekler. Ama yine de iki filmle akrabalığı olduğunu düşünüyorum” sözleriyle açıklıyor. Coşkun, Anons’un, birkaç festivalde daha gösterildikten sonra 16 Kasım’da izleyiciyle buluşacağını müjdeliyor. Filmde Ali Seçkiner Alıcı, Tarhan Karagöz, Murat Kılıç, Şencan Güleryüz, Serkan Ercan, Erdem Şenocak, Sanem Öge, Mehmet Yılmaz Ak, Nazmi Kırık ve Müfit Kayacan rol alıyor.

#​Mahmut Fazıl Coşkun
#Anons
6 yıl önce