|

Atların gölgesi sarnıca yansıdı

Şerefiye Sarnıcı, ressam Süleyman Saim Tekcan’ın ‘Atlar, Hatlar ve Süleymanname’ sergisine ev sahipliği yapıyor. Tekcan’ın 30 yıllık gravür ve heykelleri tarihi sarnıcın sularına yansıyor.

Harun Karaburç
04:00 - 27/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:34 - 27/10/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Şerefiye Sarnıcı ‘Atlar, Hatlar ve Süleymanname’ sergisine ev sahipliği yapıyor
Şerefiye Sarnıcı ‘Atlar, Hatlar ve Süleymanname’ sergisine ev sahipliği yapıyor

Ressam Süleyman Saim Tekcan’ın ‘Atlar, Hatlar ve Süleymanname’ sergisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ’nin projelendirmesiyle Şerefiye Sarnıcı’nda açıldı. Küratörlüğünü Mehmet Lütfi Şen’in yaptığı sergide Tekcan’ın 30 yıllık sanat hayatı boyunca ürettiği heykel ve gravürleri sergileniyor. Eserlerinin Şerefiye Sarnıcı’nın tairihe ve ruhuna yakıştığını söyleyen Tekcan, “Bu mekanın ruhuna uygun olabileceğini düşündüğümüz eserlerden bir seçki yaptık. At ve hattın bir araya geldiği ve kültürümüzle bağ kurduğumuz bir sergi oldu. Dünyada sergi açmak için ender bulunacak bir atmosfer. Böyle bir yerde sergi açmak heyecan verici” diyor. Sergi, 7 Ocak 2019’a kadar ziyaret edilebilecek.


YENİ ESERLER VAR

Atlar Hatlar ve Süleymanname sergisinin Anadolu için çok önemli atın, Osmanlı’nın sanatta yerini başka bir sanat eserinin veya sanat dalının alamayacağı hatlarla buluştuğu bir sergi olduğunu vurgulayan Tekcan, sözlerine şöyle devam ediyor: “Daha da önemlisi bizim Topkapı Sarayı’ndaki Hünername ve Surname gibi çok önemli kitaplara benzer, Süleymanname isimli kitapla ilişkili bir sergi bu. 35 tane gravür, Osmanlıca, Türkçe ve İngilizce metinlerden oluşan bir kitap. O kitaptan bazı resimler büyütüldü ve bu eserler oluştu. Daha önce hazırladığım ve yeni yaptığım eserler de bu sergide izlenebilir.”

#At
#Süleyman Saim Tekcan
6 yıl önce