|

Dünya baştacı yaptı

Türkiye doğumlu Gürcü kemancı Veriko Tchumburidze, dünyanın en prestijli keman yarışmasında birinci oldu. Tchumburidze'yi Pekinel kardeşler keşfetmişti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/10/2016 Pazar
Güncelleme: 00:37 - 30/10/2016 Pazar
Yeni Şafak

Dünyaca ünlü Türk piyanistler Güher ve Süher Pekinel'in Türkiye'deki konservatuvar öğrencileri arasından seçtiği öğrencileri dünya sahnelerine kazandırma hedefiyle 7 yıl önce başlattığı “Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler” projesinin başarı hikayelerine bir yenisi daha eklendi. Güher ve Süher Pekinel'in “Dünya Sahnelerinde Genç Müzisyenler” projesinde yer alan Veriko Tchumburidze, “dünyanın en eski ve prestijli” yarışmaları arasında sayılan 15. Uluslararası Henryk Wieniawski Keman Yarışması'nda birinci oldu.



14 YAŞINDA KEŞFEDİLDİ


Pekineller tarafından 14 yaşında keşfedilen Türkiye doğumlu Gürcü Veriko Tchumburidze, 15. Uluslararası Wieniawski Keman Yarışması'nda birinciliği kazandı. Türkiye-Gürcistan adına yarışan Tchumburidze, 8-23 Ekim'de Polonya'nın Poznan şehrinde 4 aşamada gerçekleştirilen yarışmada, 180 başvuru arasından seçilen 50 adayı geride bıraktı.



4 yaşında başladı


Tchumburidze keman eğitimine 4 yaşında Mersin Üniversitesi'nde Selahattin Yunkuş'un öğrencisi olarak başladı. 2004'te Gülden Turalı Keman Yarışması ve 2006'da Gürcistan Ulusal Yarışması'nda birinci olan Tchumburidze, Eylül 2012'de 7. Uluslararası Tchaikovsky Genç Müzisyenler Yarışması'nda jürinin kararıyla en yüksek puanla birinciliği elde ederek, uluslararası festivallerden konser davetleri aldı.


#Veriko Tchumburidze
#Süher Pekinel
7 yıl önce