|

Biletler tükeniyor

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, Ramazan Bayramı öncesinde biletlerin yüzde 80'inin tükendiğini açıkladı. Erdoğan, tatile gitmek isteyen vatandaşları ise ek seferlerle taşıyacaklarını söyledi.

Yeni Şafak
08:59 - 2/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 06:01 - 2/07/2015 Perşembe
IHA

Ramazan Bayramı'na kısa bir süre kala vatandaşlar tatil hazırlıklarına başladı. Henüz seferlerde yoğunluk başlamasa da Büyük İstanbul Otogarı'nda biletlerin yüzde 80 dolayında tükendiği öğrenildi. Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Erdoğan ise konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.



“BİLETLERİN YÜZDE 80'İ TÜKENDİ"

Mehmet Erdoğan, “Bayram temmuzun 17'sinde başlıyor. Bu sene, sezonu 15 Mayıs'ta açmamız gerekirken hem genel seçimler hem de üniversite imtihanlarının devam etmesi ve üzerine Ramazan ayının da gelmesi ile birlikte yolcu kalmamıştı. Ama 10 Temmuz'da başlayacak olan yoğunlukla beraber yaklaşık 7-10 günlük yoğun bir süreç geçireceğiz. Şuana kadar biletlerin yüzde 80'i satıldı. Şuan 353 firma 8 bin otobüsle hizmet veriyoruz. Bunlara ek seferler de olacaktır. Ulaştırma bakanlığı dini bayramlarda D2 belgelisi olan otobüsleri de çalıştırmamız için izin veriyorlar. Tahminen buradan bir 3 bin civarında otobüs katılacak. Dolayısıyla zaten bilet satışı yoğunluğu ayın 10'u itibari ile başlamış olması yolcu gidişlerinin 1 haftaya yayılmış olması vatandaşlarımızın kolaylıkla bilet bulmalarına imkan sağlayacak. Ek seferlerle birlikte kimseyi İstanbul'da bırakmayacağız" dedi.



“BİLETLERİNİZİ GİDİŞ DÖNÜŞ ALIN"

Başkan Erdoğan vatandaşlara tavsiyelerde bulunarak, “Vatandaşlarımız biletlerini gidiş dönüş alsınlar. Biletlerini otogardan kalkan firmalardan temin etsinler. Korsan otobüslerle seyahat etmesinler. Bilindiği gibi otobüslerde emniyet kemeri takma zorunluluğu var. Vatandaşlarımız otobüslere binince lütfen emniyet kemerlerini taksınlar. Vatandaşlarımızı seyahat etmeye davet ediyorum" diye konuştu.

#Türkiye Otobüsçüler Federasyonu
#Otobüs
#Otobüs bileti
#Ramazan
#Büyük İstanbul Otogarı
9 yıl önce