|

Bir Osmanlı orkestrasıyız

Uluslararası üne sahip kanun virtüözü Hakan Güngör, İstanbul Müzik Festivali kapsamında düzenlenen ‘İstanbul’un Ezgileri’ projesini hayata geçiriyor. Kapalıçarşı’da gerçekleşecek konserde Türk, Yunan, Afgan, Süryani müzikleri icra edilecek. Güngör, “Doğu ve Batı’yı buluşturan küçük bir Osmanlı orkestrasıyız” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/05/2018 Salı
Güncelleme: 03:16 - 29/05/2018 Salı
Yeni Şafak
Kapalıçarşı’nın Nuriosmaniye kapısında gerçekleşecek “Konsere Doğru” programında 17.00’da İncila Bertuğ ‘Tarihi ve Kültürel Altyapıların Eşliğinde İstanbul ve Musikisi’ başlıklı bir konuşma yapacak.
Kapalıçarşı’nın Nuriosmaniye kapısında gerçekleşecek “Konsere Doğru” programında 17.00’da İncila Bertuğ ‘Tarihi ve Kültürel Altyapıların Eşliğinde İstanbul ve Musikisi’ başlıklı bir konuşma yapacak.

Türk müziğini yurt dışında başarıyla temsil eden kanun sanatçısı ve şef Hakan Güngör, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 46. İstanbul Müzik Festivali kapsamında ‘İstanbul’un Ezgileri’ isimli bir konser projesine imza atıyor. Güngör, ney ustası Kudsi Erguner, viyolonsel sanatçısı Çağ Erçağ, udi Yurdal Tokcan ve vokalist Ferran Savall ve daha birçok müzisyen 3 Haziran Pazar günü saat 18.00’de Kapalıçarşı Kalpakçılar Caddesi Nuruosmaniye kapısında konser verecek. Konserde Türk, Yunan, Makedon, Ermeni, Süryani, Sefarad, İbrani, Afgan geleneksel müziklerinden seçmeler, solo taksimler, Kudsi Erguner ve Çağ Erçağ’ın besteleri icra edilecek.

KLASİK BİR KONSER DEĞİL

Bugüne kadar Yo-Yo Ma, Madonna, Fazıl Say, Jordi Savall gibi dünyaca ünlü isimlerin projelerinde yer alan Güngör, İstanbul Müzik Festivali’nde ilk kez sahneye çıkacak. Bu konserde beklentilerin çok yüksek olduğunu söyleyen Güngör, “Türkiye’nin en önemli ve özel müzisyenlerin, alanında virtüözitelerin, değişik renklerin bir araya geldiği bir konser. Klasik bir festival konserinden çok şovu olan, hem geçmişe bağlı geçmişin enerjsini bugünde yansıtan bir konser olacak. Çok fazla doğaçlama da yapacağız. Doğu’nun ve Batı’nın buluşması... Küçük bir Osmanlı orkestrası, İstanbul’un orkestrası bu aslında” diyor.

  • Doğulu hep fantastik
  • Dünyanın farklı yerlerinde Türk müziğinin insanlarda nasıl etkileşim yaptığını sıklıkla gözlemleyen Hakan Güngör, yabancıların Türk müziğine olan yaklaşımını şu sözlerle değerlendiriyor: “Yurt dışında konsere gelenler sadece dinleme amaçlı değil öğrenme amaçlı geliyor. Bundan dolayı iki çeşit değerlendirme yapıyor. Ne kadar kaliteli çalarsan çal Doğu’nun parçası olduğu için ‘fantastik’ diyor. Hakan Güngör olarak olsan da olur olmasan da olur. Senin yerine başkası da çıkabilir konsere. Ama bir müzisyen olarak donanımlı gittiğin zaman etkilenmeye başlıyor senden. Ben bunu başardığım için mutluyum, gururluyum.”
#Hakan Güngör
#Osmanlı
6 yıl önce