|

Birbirimize aynayız

Sanatçı Maria Kılıçlıoğlu’nun “Evrenin Nabzı” retrospektif sergisi İş Sanat Kibele Galerisi’nde ziyarete açıldı. Bugüne kadar yüzlerce esere imza atan sanatçı, “Güzel heykeller beni eğitti. Sanatla insanlara paylaşın çağrısı yapıyorum. Hepimiz birbirimize aynayız” diyor.

Harun Karaburç
04:00 - 10/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 03:21 - 10/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Maria Kılıçlıoğlu
Maria Kılıçlıoğlu

İş Sanat Kibele Galerisi, heykel sanatçısı, ünlü galerici Yahşi Baraz’ın eşi Maria Kılıçlıoğlu’nun “Evrenin Nabzı” retrospektif sergisine ev sahipliği yapıyor. Doğu Avrupalı ünlü Bulgar heykeltıraş Dimitir Dimov’un kızı olarak dünyaya gelen sanatçı, bugüne kadar birçok sergi açmıştı.

KADİM BİLGİLERİ DÜŞÜNÜYORUM

Farklı dönemlerinden 110 eserini buluşturan Kılıçlıoğlu, “Eserlerimi bir arada ilk defa görüyorum. Onlar benim evlatlarım. Çalışırken benim için felsefe çok önemlidir. Mitoloji, kadim bilgiler ve geleceği düşünüyorum. İnanılmaz derinlere iniyorum. Bu serginin adı da bu yüzden Evrenin Nabzı oldu. Birisi heykel almaya geldiğinde ilk sorum ‘Onu sevecek misin?’ oluyor” diyor.

SANAT BENİ EĞİTTİ

Sanat üretiminde en güçlü duygunun inat olduğunu kaydeden Kılıçlıoğlu, sözlerine şöyle devam ediyor: “İkinci duygu rahmetli babamın ruhu. Onu her zaman yanımda hissediyorum. Üçüncüsü ise kendimle yarışıyorum. Yaptığım her heykel benden en az bir sene çalmıştır. Şunu anladım, siz verince size de veriliyor. Güzel heykeller beni sabırlı olayım, dua edeyim, daha derine ineyim diye eğitti. Onun için insanlara paylaşın çağrısı yapıyorum. Hepimiz birbirimize aynayız.” Kılıçlıoğlu’nun sergisi 23 Şubat’a kadar ziyaret edilebilir.

  • Mitolojiyi bronz anlatır
  • Heykellerinde daha çok bronz kullanan Maria Kılıçlıoğlu, “Bronzu çok seviyorum. Çünkü ölümsüz ve asil bir malzeme. Size mitolojiyi en iyi anlatacak malzeme o. Ancak bazen farklı fikirler geldiğinde farklı malzeme arayışına giriyorum. Bir su heykelini bronzla yapamam. Oluyor ama benim istediğim olmuyor” diyor.
#Maria Kılıçlıoğlu
#Evrenin Nabzı
#İş Sanat Kibele Galerisi
5 yıl önce