|

Büyük zaferimiz gençlere emanet

Büyük zafer Kut’ül Amare’yi “Kut’lu Zafer Kut’ül Amare” kitabında anlatan yazar Zafer Bilgi, “Bu zaferi insanlara anlatmaya çalışıyoruz. Derdimiz gençlerin, ecdadın sahip olduğu bu güzel niteliklere sahip olmasıdır” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:49 - 29/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Zafer Bilgi
Zafer Bilgi

Osmanlı Devleti’nin 1916'da Irak Cephesi’nde İngilizlere karşı kazandığı büyük zafer olan Kut’ül Amare’yi Tarihçi yazar Zafer Bilgi, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nde düzenlenen bir toplantıyla ele aldı. Mihrabad Yayınları'ndan çıkan “Kut’lu Zafer Kut’ül Amare” adlı kitabındaki bilgileri dinleyicilerle paylaşan Bilgi, Osmanlı askerlerinin İngiliz askerlerini nasıl kuşattığını ve esir aldığını dile getirdi.

HATIRAT VE GÜNLÜKLERE ULAŞTIM

“Bugün büyük acılar çeken ve Haçlı saldırılarına her zaman maruz kalan Müslümanların kurtuluşu, bu birlik ve beraberlik ruhundadır. Bugün dünyada Osmanlı’nın adaletini arayan ülkeler var. O kardeşlik bugün dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu değer” diyen Bilgi şöyle konuştu: “Kitapta, bu savaşa katılan üst düzey askerlerin hatırat ve günlüklerinden yararlandık. Devlet arşivlerinden ve Genelkurmay Başkanlığı Arşivi’den bilgi, belge ve resim kayıtlarına ulaştık. Bu belgelerle hem lise gençliğine hem de tüm yaş grubuna hitap edeecek bir kitap hazırladık. Kitabın yarısını tarih kitabı olarak diğer yarısını da bugüne yorumladık.”

Unutturulmaya çalışılan bir tarih

Bilgi, “1949 yılına kadar Kut Bayramı’nı kutlamıştık. Şimdi bize unutturulmaya çalışılan ve tarih kitaplarında yazmayan bir şeyi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. İttihad-ı İslam’ı (İslam Birliği) ruhunun yeniden canlanması için insanlara bu zaferi anlatıyoruz. Derdimiz gençliğin ecdadının neler yaptıklarını öğrenmesi ve ecdadının sahip olduğu güzel niteliklere sahip olması” dedi.

#Zafer Bilgi
#Kut’lu Zafer Kut’ül Amare
6 yıl önce