|

Camide anarşiye cepsus

Sakarya'daki bir cami imamı, namaz sırasında çalan cep telefonlarının sinyallerini kesmek için 'cepsus' cihazı satın aldı. İmam Ahmet Kobal, "Kemençe eşliğinde namaz kılıyorduk" dedi

Sakarya
00:00 - 20/11/2006 Pazartesi
Güncelleme: 00:49 - 20/11/2006 Pazartesi
Yeni Şafak
Camide anarşiye cepsus
Camide anarşiye cepsus

Sakarya'da Karaman 17 Ağustos Cami İmamı Ahmet Kobal, namaz sırasında cep telefonlarının çalması nedeniyle zor anlar yaşadıklarını bu nedenle camide cep telefonu sinyallerini kesen "cepsus" cihazı kullanmaya başladıklarını söyledi.

DÜDÜK, ÇİFTETELLİ SESİ

Kobal, camide vatandaşların huzurlu bir şekilde ibadet edebilmesi için bu uygulamayı başlattıklarını ifade etti. Kobal, cepsus cihazını 1 aydır kullandıklarını, bu sayede yaklaşık bin metre kare alan içerisinde cep telefonu sinyallerinin kesildiğini ve telefonların çekmediğini belirtti. Artık cemaate cep telefonlarıyla ilgili uyarı yapmak zorunda kalmadıklarını ifade eden Kobal, şunları söyledi: "Horoz, düdük korna, çiftetelli, oyun havaları, kemençe sesleriyle namaz kılıyorduk. Umuyorum ki sadece bu camide değil bütün camilerde, vatandaşlarımızın huzur içinde namaz kılmaları için bu uygulama yapılır. "

Cami cemaati de uygulamadan memnun olduklarını ifade ederek, "Cep telefonunun sesini kısmayı unutuyorduk. Telefonlarda değişik, acayip sesler arasında namaz kılıyorduk. Bu da cemaati rahatsız ediyordu. Uygulama sayesinde bu olumsuzluktan kurtulduk" dediler.



17 yıl önce