|

Camide sanat galerisi açılıyor

Yaklaşık 500 eserden oluşan Albaraka Hat Koleksiyonu Türkiye'nin 30 şehrini dolaşmak için yola çıktı. Koleksiyonun ilk durağı Ordu oldu. Geleneksel sanatlara destek olan Albaraka, çok yakında Marmara İlahiyat Camisi'nin altında Albaraka Sanat Galerisi'nin de açılışını yapacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/10/2016 Salı
Güncelleme: 00:39 - 11/10/2016 Salı
Yeni Şafak

Türkiye'nin ilk katılım bankası Albaraka, kültür ve sanata verdiği desteği, yeni bir projeyle sürdürüyor. Yaklaşık 500 eserden oluşan ve 10 yılı aşkın bir sürelik çalışmanın sonucunda ortaya çıkan Albaraka Hat Koleksiyonu, Türkiye'nin 30 şehrindeki sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Bu eşsiz koleksiyonun ilk durağı Ordu oldu. Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip Sergisi'nin açılışına hattat sanatçılarımız Fatih Özkafa, Ferhat Kurlu, Savaş Çevik ve ustaların ustası Hasan Çelebi de katıldı. Yaşayan hattatların eserlerinden oluşan sergi, 27 Ekim'e kadar Ordu Belediye Başkanlığı binasında izlenebilir. Albaraka Türk Kurumsal İletişim Müdürü Ekrem Şahin, Albaraka'nın geleneksel sanatlara verdiği desteğin sadece sergiler ve yarışmayla sınırlı kalmayacağını çok yakında Marmara İlahiyat Cami'sinin altında Albaraka Sanat Galerisi'nin açılacağını müjdeledi.



ÜCRETSİZ HAT DERSİ


Albaraka Sanat Galerisi ile ilgili detayları Ekrem Şahin şöyle anlattı: "Bir ay içerisinde kurdele keseceğiz. Koleksiyonumuz orada da sergilenecek. Ama orada daima Albaraka eserleri olmayacak. Klasik Türk sanatları üzerine uzmanlaşmış bir galeri olacak. Türkiye'de bu tarzda çok fazla galeri yok. Biz yıl boyunca sanatçıların eserlerini ücretsiz sergileyeceğiz. Her ay farklı bir sanatçıyı ağırlayacağız. Aynı zamanda içeride ders odaları var. 200 kişilik de konferans salonu var. Hat, tezhip, ebru gibi dersler vereceğiz. Tüm bunları Albaraka finanse edecek."


#Albaraka Sanat Galerisi
#Hat Koleksiyonu
8 yıl önce