|

Contemporary Istanbul 11. kez açılıyor

Türkiye ve dünya çağdaș sanatının en iyi örneklerini bulușturan bölgenin en önemli uluslararası çağdaș sanat fuarı Contemporary Istanbul, 11. Yașını Collectors’ Stories isimli heyecan verici bir proje ile karșılıyor. Collectors’ Stories, Türkiye’nin önde gelen 60 çağdaș sanat koleksiyonundan 120 eseri Contemporary Istanbul sırasında ilk kez bir araya getiriyor. Proje kapsamında Türkiye’nin önde gelen koleksiyonerlerinin kendi koleksiyonlarından seçtiği eserler, fuar alanında 1.500 m2 alanda sergileniyor.

Yeni Şafak
08:15 - 31/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 07:14 - 31/10/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
3-6 Kasım tarihleri arasında 11. kez düzenlenecek.
3-6 Kasım tarihleri arasında 11. kez düzenlenecek.

3-6 Kasım tarihlerinde 11. kez gerçekleşecek olan Contemporary Istanbul, İstanbul'u geniş bir sanat izleyicisi kitlesinin odak noktası yapacak. Fuar, 11. yılında da Akbank ana sponsorluğunda çağdaş sanatın örneklerini sunacak. Bölgesel karakterinden aldığı güçle Orta Doğu, Balkanlar, Kafkasya ve Doğu Akdeniz ülkeleri ile beraber Avrupa ve Amerika'ya uzanan Contemporary Istanbul, tüm dünyaya hitap eden bir çağdaş sanat fuarı konumunda yer alıyor.




Contemporary Istanbul Artistik Danışmanı Marc-Olivier Wahler'in küratörlüğünü, Contemporary Istanbul Program Direktörü Doç. Dr. Marcus Graf'ın sergi koordinatörlüğünü yapacağı serginin planlama aşamasından yürütmesine kadar üniversitelerin ilgili bölümleri, akademisyenleri ve öğrencileri ile ortak çalışma yapılacak. Söz konusu koleksiyonların ve eserlerin güncellikleri etrafında yeniden düşünürken geleceğin küratörleri ve sanat profesyonelleri için de benzersiz bir fırsat sunacak.




Sergide yer alan koleksiyoner ve koleksiyonlar



Sergide yer alan koleksiyoner ve koleksiyonlar arasında Leyla Alaton, Ahmet Aral, Ali Raif Dinçkök, Mine & Cem Bahadır, Mehmet Ali Bakanay, Berrak & Nezih Barut, Rezzan Benardete, Hanzade & Osman Boyner, Dr. Şükrü Bozluolçay Koleksiyonu, Büyük Efes Sanat Koleksiyonu - Banu Vargı Tümay Koleksiyonu, Büyükkuşoğlu Aile Koleksiyonu, Haro Cümbüşyan, Banu & Hakan Çarmıklı, Demet & Cengiz Çetindoğan, Suzan Sabancı Dinçer, Ayşe & Saruhan Doğan, Gülin & Emre Dökmeci, Elif Dürüst, Oya & Bülent Eczacıbaşı, Tansa Mermerci Ekşioğlu, Sevda & Can Elgiz, Nesrin Esirtgen, Özlem & Naim Gençoğlu, Zeynep & Fırat Gönenç, Emine & Selim Gülçelik, Asuman & Hüsnü Güreli, Cem Hakko, Can Has, Emin Hitay, Hüma Kabakçı, Ayşegül & Doğan Karadeniz, Hatice & Ferit Meriçten, Ari Meşulam, Naim Nihmet, Fazlı Özcan, Önder Öztarhan, Murat Özyeğin, Ayşegül & Ömer Özyürek, Leyla Pekin, Arzu & Ömer Sabancı, Sevil Sabancı, Vuslat Sabancı, Melis & Hakan Salargil, Ali Selçuk, Erol Tabanca, Türkan & Ziya Tacir, Lucette & Mustafa Taviloğlu, Agah Uğur, Ayşe Umur, Freda & İzak Uziyel, Murat Ülker, Şebnem & Mahmut Ünlü, Erdinç Varlıbaş, Ergin Varlıbaş, Selim Varol, Tony Ventura, Şirin & Neşet Yalçın, Arzuhan & Mehmet Ali Yalçındağ, Zafer Yıldırım ve Cem Yılmaz yer alıyor.




Kilisli ve Suriyeli çocuklara destek



Contemporary Istanbul ve Aralık Derneği tarafından Milli Eğitim Bakanlığı desteği ile 2016-2017 eğitim yılının başında hayata geçirilmesi planlanan ilkokul projesine finansman sağlamak için düzenlenen destek sergisi 12-13 Mayıs'ta The Sofa Hotel'de gerçekleştirilecek. Kilisli ve Suriyeli çocukların eğitim süreçlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmelerini hedefleyen projeye maddi destek sağlaması amaçlanan sergi kapsamında çağdaş sanat alanında öne çıkan 62 sanatçının eserleri sergilenecek.




Eserlerin satışından elde edilecek gelirin tamamının okul binasının yapımına destek amacıyla kullanılacağı sergide, sanatçılar; Ahmet Doğu İpek, Ahmet Elhan, Ahmet Güneştekin, Alev Ermiş Mavitan, Ali Bilge Akkaya, Ali Elmacı, Ali Emir Tapan, Ali İbrahim Öcal, Ali Kotan, Ani Çelik Arevyan, Aras Seddigh, Ardan Özmenoğlu, Ayşe Gül Süter, Azade Köker, Bahadır Baruter, Bihrat Mavitan, Burcu Perçin, Burçak Bingöl, Burçin Başar, Buğra Erol, Candaş Şişman, Cenk Akaltun, Ebru Uygun, Ekrem Yalçındağ, Ela Cindoruk, Elvan Alpay, Emin Mete Erdoğan, Erkut Terliksiz, Erol Eskici, Guido Casaretto, Gül Kozacıoğlu, Gülay Semercioğlu, Günnur Özsoy, Hale Tenger, İrfan Önürmen, İsmail Acar, Joana Kohen, Kemal Seyhan, Leyla Gediz, Melek Mazıcı, Meltem Işık, Mike Berg, Mithat Şen, Murat Germen, Murat Morova, Murat Palta, Murathan Özbek, Mustafa Horasan, Nazan Pak, Nejat Satı, Nermin Er, Nihat Kemankaşlı, Seçkin Pirim, Serdar Arat, Serkan Adın, Seda Hepsev, Şükran Moral, Tan Mavitan, Yağız Özgen, Yılmaz Aysan, Yusuf Sevinçli ve Zeynep Solakoğlu'nun eserleri bulunuyor.




SANAT İNSİYATİFLERİ:


Halka sanat projesi


Space debrıs


Toz / Artist run space


Spot


Amber Platform



Ziyaret Bilgileri



Tarih:

2 Kasım / Önizleme (sadece davetliler)


3-6 Kasım / Genel Ziyaret (herkese açık)


Ziyaretler:


3 Kasım 2016, Perşembe 11:00 - 20:00


4 Kasım 2016, Cuma 11:00 - 21:00


5 Kasım 2016, Cumartesi 11:00 - 20:00


6 Kasım 2016, Pazar 11:00 - 19:00





















#Contemporary Istanbul
#Sergiler
#Galeriler
8 yıl önce