|

Cüneyt Arkın'a son veda

Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlandı. 85 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu Cüneyt Arkın’ın naaşı AKM'de yapılan törenin ardından cenaze namazı kılınmak üzere Teşvikiye Camii'ne getirildi. Yeşilcam’ın usta oyuncusu Cüneyt Arkın için Teşvikiye Camii’nde tören düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde usta oyuncu, alkışlar ve sloganlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

09:46 - 30/06/2022 Perşembe
Güncelleme: 14:40 - 30/06/2022 Perşembe
IHA
Cüneyt Arkın’ın cenazesi Zincirlikuyu Gasilhanesi’nden alındı
Cüneyt Arkın’ın cenazesi Zincirlikuyu Gasilhanesi’nden alındı
Kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Yeşilçam’ın unutulmaz ismi Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlandı.

Cüneyt Arkın’ın cenazesi eşi Betül Cüreklibatır, oğulları Murat Arkın, Kaan Cüreklibatır ve yakınları tarafından Zincirlikuyu Gasilhanesi’nden alındı. Arkın’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracına kondu.

Gözyaşlarını tutamayan Murat Arkın babasını tabutunu sevdi. Arkın’ın cenazesi eskort eşliğinde Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak tören için yola çıkarıldı.

Cüneyt Arkın için AKM'de tören düzenlendi

Kalp durması sonucu hayata veda eden usta oyuncu Cüneyt Arkın son yolculuğuna uğurlandı. Arkın için önce Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) tören düzenlendi. Usta ismin oğlu Murat Arkın yaptığı ilk açıklamada, 'Şunu bilmek çok önemli. Şu anda bölünmüş olan veya bölünülmeye çalışılan bu ülkede herkesi bir araya getiren birleştirici bir unsur oldu' dedi.

Usta sanatçının cenazesi Teşvikiye Camii'ne getirildi

Yeşilçam'ın usta sanatçısı Cüneyt Arkın'ın naaşı AKM'de düzenlenen törenin ardından Teşvikiye Camii'ne getirildi. Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.


"Yeşilçam’ın Sultanı" Türkan Şoray’dan Cüneyt Arkın’a veda

Yeşilcam’ın usta oyuncusu Cüneyt Arkın, Teşvikiye Camii’nde son yolculuğunda uğurlandı. Cüneyt Arkın’ın tabutuna kapanan "Yeşilçam’ın Sultanı" Türkan Şoray, gözyaşlarına boğuldu. Arkın’ın çok sayıda hayranının katıldığı törende oluşan yoğunluk havadan görüntülendi.

Türkan Şoray çok sayıda filmde beraber rol aldığı Cüneyt Arkın’ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Cüneyt Arkın’ın tabutuna kapanan Şoray, gözyaşlarına boğuldu.

Kerem Alışık, "Çok önemli büyük bir sanatçıydı. Hakikaten filmimiz koptu diyebilirim. Sokaklarda adı koşturduğumuz çocukluğumuz, içimizden bir parça koptu. Sıcak ekmek kokuları bıraktı gitti. Başımız sağ olsun milletçe. Mekanı cennet olsun" dedi.

Törene katılan Burak Özçivit ise, "Hepimiz için çok önemli biriydi. Son görevimizi yapmaya geldik. Benim için onun yeri çok ayrı. En son ’Kuruluş Osman’ da birlikte rol aldık. En zor süreçte bizim yanımızdaydı. Pandemi sürecinde o yaşta, o enerjisiyle kalktı geldi. Ekibi motive etti. Başımız sağ olsun" diye konuştu.

Arkın’ı son yolculuğunda yalnız bırakmayan Nuri Alço, "Cüneyt abi Türk sineması deyince ilk akla gelecek isimlerden biri. Türk sineması onun sayesinde var. 3 nesil Cüneyt Arkın’ı tanır. Sinemayı sevdiren yegane insandır. Onu erken kaybettik. Yeri doldurulamayacak bir insandı. Kendi emekleriyle bir yere gelen bir insandı. Kendi mesleğini bıraktı. Türk sineması varsa onun sayesinde var. Sinemayı gençlere çocuklara sevdiren tek insandı" dedi.


#Cüneyt Arkın
#vefat
#cenaze
#tören
2 yıl önce