|

"Doğan'ı üst akıl yönetiyor"

Geçtiğimiz Nisan ayında Doğan Grubu'nun kanalı CNN Türk'ten istifa eden programcı Serdar Tuncer, Aydın Doğan’ın üst akıl tarafından yönetildiğini vurguladı. İstifa nedeninin kanalın Savcı Kiraz yayını olduğunu açıklayan Tuncer, "Savcı hadisesi bardağı taşıran son damla oldu" dedi.

Yeni Şafak
18:24 - 15/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 15:34 - 15/06/2015 Pazartesi
Diğer

2 yıla yakın CNN Türk'te program yapan Serdar Tuncer, süreci ve istifa nedenini Akit'e anlattı.



Aydın Doğan üst akıl tarafından yönetiliyor


Tuncer, "Aydın Doğan'ın duruşunu anlamlandırmakta güçlük çekiyorum. 2009 seçimlerinde, AK Parti'nin iktidardan gideceğine dair aldığı duyumlarla çok ciddi muhalefet yapan Doğan medya, neticesinde AK Parti'nin daha güçlü gelmesiyle, medya patronunun bir bedel ödeyişi şeklinde sermayesi küçüldü.



Bir insan bir hatayı bir defa yapar. Medya patronu, diğer ticari işleri için medyayı besliyorsa, derdi kendi ticaretidir. Peki ticaretinde bedel ödemeyi göze alarak; insan aynı hatayı ikinci, üçüncü, beşinci, onuncu kez yapmaya niye devam eder? O zaman ortada ticari kayba rağmen duruşu muhafaza etmeyi gerektiren bir durum var. Bir insana bunu ya üst akıl ya da adını bilmediğimiz başka bir şeyler yaptırabilir" dedi.



İstifa nedenini açıkladı


Tuncer, Doğan Grubu'ndan neden istifa ettiğine dair, "Ülkemizde muhafazakar kanalları belli bir önyargıdan dolayı izlemeyen farklı bir kesime hitap etmek için oradaydım. İlerleyen günlerde ise CNN Türk'te artık tahammül edilemeyecek bir duruma gelmiştim. 2 yıl program yaptım ve savcı olayına gelene kadar iki üç defa bırakmayı aklımdan geçirdim. Güzel bir niyetle yola çıkıyorsunuz ama bu sadece sizin niyetinizle, dert edişinizle olmuyor. Ben program yapıyorum, benden önceki veya sonraki programdaki kişi benim birleştirmeye çalıştığımı, parçalamak için uğraşıyor. Neticesinde Savcı hadisesi bardağı taşıran son damla oldu" açıklamalarında bulundu.



#serdar tuncer
#aydın doğan
#cnntürk
9 yıl önce