|

El sanatlarıyla yaşama adaptasyon!

Lösemi kanserinin pençesinden kurtulan kadınların yeniden yaşamaya adapte olabilmesi için kolları sıvayan Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, başlattığı “İşim Var Gücüm Var” projesiyle Türkiye'de bir ilke imza attı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/08/2017 Salı
Güncelleme: 04:17 - 29/08/2017 Salı
Yeni Şafak
El sanatlarıyla yaşama adaptasyon
El sanatlarıyla yaşama adaptasyon

Batman'da lösemi kanseri olan ve çeşitli mücadeleler sonucu sağlığına kavuşan kadınlar için çok önemli bir proje hayata geçti. “İşim Var Gücüm Var” adıyla Türkiye'de bir ilk olma niteliği taşıyan proje kapsamında, lösemi kanserini yenen 15 kadın el sanatları eğitimi almaya başladı. Batman Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Proje Koordinatörlüğü Süreyye Turgut Ayaz, kansere yakalanan doğu kadınlarının çok çocuk sahibi olduğu için çocuklarını kaybetme korkusu başta olmak üzere eşini, işini kaybetme gibi korkularla yüzleştiğini, toplumdan dışlanmamak adına hastalığından bahsetmeye dahi çekindiğini anlattı.

KADINLARA REHABİLİTASYON ŞART

İşte bu gibi sebepler yüzünden hastalığı yenen kadınların ciddi bir rehabilitasyondan geçmesi gerektiğini söyleyen Ayaz, Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Batman Bölge Devlet Hastanesi'nin projeyi hayata geçirdiğini söyledi. Batman Belediyesi olarak Gençlik Evi Kulüpleri'nde kadınların eğitimine destek verdiklerini belirten Ayaz, kadınların ulaşımı ve el sanatları malzemesi noktasında yardımcı olduklarını anlattı. Şu an proje kapsamında 15 kadının eğitim aldığını anlatan Ayaz, "İş Kur İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün (Halk Eğitim Merkezi) de desteğiyle günde 6 saat eğitim verildiğini belirterek, Nişan, kına ve düğün için günde 25 lira aylık, 600 lira gelir elde ediyorlar." dedi. 


DÜĞÜNÜNE 4 AY VARDI NİŞANLISI TERKETTİ

2012 yılında bir kitle farkeden Sultan Soyvural, çeşitli doktorlara giderek kanser olduğunu öğrendi. Tedavi için İstanbul'a gelen Soyvural, ameliyat oldu. 5 yıl boyunca tedavi gören Soyvural, kanseri yendi. Şimdi yılda bir kez kontrol olacak. Kanserle yüzleştiğinde nişanlı olduğunu anlatan Soyvural, “Düğünümüze 4 ay vardı, evimiz bile tutulmuştu ama nişanlım beni terketti” dedi. 36 yaşındaki genç kadın, “Burada hem huzur buluyoruz hemde yeni yeni şeyler öğreniyoruz"diye konuştu.

#El Sanatı
#Hobi
#Lösemi
7 yıl önce