|

Emin Saraç: Cumhurbaşkanımız Kur'an-ı Kerim'i ezberliyor

Hadis Alimi Mehmet Emin Saraç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kur'an’-ı Kerim’i ezberlemeye başladığını açıklayarak, “Cumhurbaşkanımızın Kur'an-ı Kerim'i ezberlemekle meşgul olduğunun haberini aldım” dedi. Dede ve babasının Kur'an okuduğu için hapse girdiğini söyleyen Saraç, “Artık ülkemizde Kur'an-ı Kerim okuyan bir Cumhurbaşkanı var” diyerek mutluluğunu da ifade eti.

Yeni Şafak
14:22 - 15/05/2016 Pazar
Güncelleme: 15:06 - 15/05/2016 Pazar
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden  Yükseköğretim Genel Kurulu Üyesi ve Başbakanlık Basmuşaviri Prof. Dr. Osman Öztürk’ün Fatih Camii’ndeki cenazesine katılmış ve burada namazı kıldıran Mehmet Emin Saraç Hoca ile yakından ilgilenip elini öpmüştü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Yükseköğretim Genel Kurulu Üyesi ve Başbakanlık Basmuşaviri Prof. Dr. Osman Öztürk’ün Fatih Camii’ndeki cenazesine katılmış ve burada namazı kıldıran Mehmet Emin Saraç Hoca ile yakından ilgilenip elini öpmüştü.

Hadis Alimi Mehmet Emin Saraç, "Çocukluğumda bizim Kur'an okumamız yasaktı. Babam da dedem de bu yüzden hapse girmişti. O imtihanlardan geçtik. Şimdi ise Allah bizi aydınlığa çıkardı. Artık ülkemizde Kur'an-ı Kerim okuyan bir Cumhurbaşkanı var." dedi.



Bakırköy İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği'nin (BAKİMDER) organize ettiği özel ziyarette Bakırköy İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle Fatih camisindeki müezzin odasında bir araya gelen İslam Alimi Emin Saraç, "Gençler siz rehbersiniz, siz yıldızsınız, güneşsiniz. İnşallah sizler ümmetin rehberi olacaksınız, insanları cennete götüreceksiniz. Cennette, insanın aklına gelmeyecek, gözlerin görmediği ve dünyada olmayan şeyler var. Dünyadaki şeyler basit şeyler. Sizler ahireti tercih ediyorsunuz." açıklamasında bulundu.



Dedem ve babam Kuran okudukları için hapse girdi


Gençlere tavsiyelerde bulunan Emin Saraç, şunları söyledi: "Güneş ne kadar berrak ise bizim gideceğimiz yol da o kadar aydınlık. Allah'ın ipine sımsıkı sarılacağız. O da Kur'an-ı Kerim'i okumaktır. Hak yolda olduğumuzun teminatıdır. Gençler güzel sözlerin peşinden gideceğiz. Hepimiz Anadolu'dan geldik. Ben de Tokat'tan geldim. Çocukluğumda bizim Kur'an okumamız yasaktı. Babam da dedem de bu yüzden hapse girmişti. O imtihanlardan geçtik. Şimdi ise Allah bizi aydınlığa çıkardı. Artık ülkemizde Kur'an-ı Kerim okuyan bir Cumhurbaşkanı var."



İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden özellikle Arapça yazmalarını isteyen Saraç, "Öğrencilere en önemli tavsiyem Arapça yazmayı öğrenmeleri. Bin yıldır kütüphaneleri dolduran kitaplarımızı okumaktan bizi mahrum eden sistem oluşturdular. Ne diyeceğimi bilemiyorum. İnsanlar dedelerinin mezar taşlarında yazılanları okumaktan acizler. Fatih camisinin kapısında yazılanları okuyamıyor insanlar, bu bir cinayettir." diye konuştu.



"Cumhurbaşkanımız Kur'an-ı Kerim'i ezberlemekle meşgul"


Saraç, "Derdimiz çok ama umudumuz da çok. Şimdi tan yeri ağardı, güneş doğacak. Reisicumhurumuz Kur'anı Kerim okuyor. Hatta Cumhurbaşkanımızın Kur'an-ı Kerim'i ezberlemekle meşgul olduğunun haberini aldım. Bize geldiği zaman kendisinden bize de Kur'an okumasını istedim. Sonra da bize tilavette bulundu. Huşu ile dinledik." ifadelerini kullandı.





#Muhammed Emin Saraç
#Recep Tayyip Erdoğan
#Kur'an-ı Kerim
8 yıl önce